Cor de tragedie antica, rockeri drogati, dileme hamletiene, happeninguri, toate mixate intr-un creuzet dimbovitean, la Teatrul Luni de la Green Hours.

Pentru cei mai multi oameni de teatru din Romania, probabil, exista un anume moment din cariera lor artistica in care a-l monta pe Caragiale sau a juca intr-o piesa de-a sa devine o obligatie desfasurata aproape cu religiozitate. Este un fel de proba personala de talent, destul de greu de evitat, se pare.

Scena experimentului teatral

Pe scena ingusta a Teatrului Luni de la Green Hours, spectatorii obisnuiti asteapta sa vada tot felul de experimente teatrale cit mai contemporane, si mai putin clasici ai dramaturgiei, pe care i-au tot vazut in teatrele de stat sau in montari de studio de televiziune.Tocmai de aceea, spectatorii cu pricina vor fi surprinsi sa descopere ca miza piesei "Neaparat Caragiale" este sa demonstreze cumva, uneori de-a dreptul scolareste, cit de contemporan si universal este in continuare Caragiale.

Experimentul teatral decupeaza un moment celebru din piesa "O noapte furtunoasa", care este interpretat de doi tineri actori mai intii in maniera "clasica", respectind didascaliile caragialiene. Autorul scenariului a imaginat apoi exact aceeasi scena transpusa in maniera unor epoci reprezentative pentru evolutia teatrului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.