Romanul “Istoria iubirii” (The History of Love) de Nicole Krauss, editat in peste 30 de tari, a aparut si in romaneste, la Editura Humanitas, cartea urmand sa fie lansata la inceputul lunii martie.
Acest bestseller al scriitoarei americane in varsta de 33 de ani urmeaza a fi adaptat pentru marele ecran, in 2007, de regizorul Alfonso Cuaron. In romaneste, cartea a fost tradusa de Antoaneta Ralian. Este o poveste de dragoste "superba si scrisa cu inteligenta si har", dupa cum aprecia presa internationala la aparitia romanului, in 2005. Astfel a cucerit cititorul din America si Europa, iar critica literara a pus "Istoria iubirii" la loc de cinste. Romanul se numara printre cartile finaliste la Orange Prize for Fiction, 2006 si se afla pe lista International IMPAC Dublin Literary Award pe 2007. In 2006, a fost nominalizat, in Franta, pe lista scurta la Prix Femina Etranger si Prix Medicis Etranger.

"Am vrut sa scriu despre puterea cartilor de a ne schimba viata, dar mai cu seama despre dragoste si pierderea ei. ‘Istoria iubirii’ este o carte despre dorinta oamenilor de a-si umple tacerea singuratatii cu ganduri, trairi, imagini si de a-si inventa o lume numai a lor ca sa supravietuiasca", spune scriitoarea Nicole Krauss. Potrivit editorului, romanul este despre cum o carte misterioasa strabate spatiul si timpul - din Polonia anilor ‘40 pana in New York-ul zilelor noastre - si schimba destinele celor care au bucuria sa o citeasca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.