Pretentiile materiale ale noilor angajati incep de sus si cresc rapid in primii ani dupa terminarea studiilor. In plus, ei asteapta recompense imediate si isi schimba cu usurinta locul de munca.

Tinerii profesionisti nu sint interesati la ce distanta este sediul firmei in care si-ar dori sa lucreze, dar apreciaza atmosfera de lucru ca fiind cea mai importanta la o companie.

Un studiu realizat de Synergize Consulting in colaborare cu Catalyst a scos la iveala sensibilitatea tinerilor asupra aspectelor legate de managementul performant al unei firme. Sondajul a fost realizat pe un esantion format din peste 800 de persoane cu virste cuprinse intre 19 si 28 de ani. Cei chestionati au acordat note pe o scara de la unu la zece conditiilor pe care ar trebui sa le indeplineasca o firma pentru a le fi pe plac.

Astfel, atmosfera de lucru a primit nota 9,38, iar in ceea ce priveste programul de dezvoltare profesionala, tinerii l-au punctat cu 9,31. In schimb, ei au acordat o importanta scazuta accesibilitatii locatiei si modului in care arata sediul. Interesant este ca leadershipul firmei in piata si claritatea strategiei nu genereaza o atractivitate foarte mare pentru tinerii profesionisti, acestia fiind mult mai sensibili la aspecte legate de managementul performant si de masura in care firmei ii pasa de angajati.

Vinarea scaunului de sef

Cam la trei ani, tinerii profesionisti spera la o pozitie "de senioritate sau la una de management". Asteptarile salariale cresc substantial intre trei si patru ani de experienta. Tinerii care nu au experienta au asteptari salariale medii care se ridica la 300 de euro si cresc pina aproape de 500 de euro in jurul a trei ani de experienta. "Piata muncii este foarte dinamica, iar loialitatea este relativ scazuta. In multe cazuri, formarea universitara este neglijata in detrimentul oportunitatilor din piata.

Cele mai vinate functii sint in IT, marketing, vinzari, resurse umane si proiectare/design", explica cei de la Synergize.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.