Traducerile din chineza, japoneza sau greaca bat la pret engleza sau franceza. Dintre toate limbile „rare“, daneza este cea mai scumpa.
Cei care stiu o limba straina "rara" au mai multe sanse de angajare ca traducatori decit cei care cunosc engleza sau franceza. "In ultimii ani, datorita faptului ca foarte multi romani sint plecati in diferite colturi ale lumii, limbile mai rare, cum sint norvegiana, greaca, japoneza sau daneza, sint din ce in ce mai cautate, deoarece cei plecati in afara au nevoie de acte traduse in limbile respective", spune Anca Baniuc, traducator de limba greaca. Ea adauga ca cele mai solicitate traduceri dintr-o anumita limba straina difera in functie de regiunile tarii.

In zona Sibiului, cele mai cautate limbi straine sint germana si olandeza, pe cind in Moldova sint italiana si spaniola. "In Bacau si Iasi, de exemplu, sint foarte solicitati traducatorii de limba spaniola si de limba italiana, mai ales in preajma sarbatorilor si a perioadelor de concediu", sustine Anca Baniuc. In Capitala, cele mai cautate limbi sint engleza, franceza, limbile arabice, chineza si japoneza.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.