1.500 de specii ascund in sinul lor exemplare atrase de acelasi sex. Inca un argument pentru cei care sustin ca indivizii gay actioneaza impotriva naturii.

"Impotriva naturii?", primul muzeu din lume cu exponate homosexuale, s-a deschis luna aceasta la Muzeul de Istorie Naturala al Universitat ii din Oslo si prezinta 51 de specii. "Regatul necuvintatoarelor este tolerant cu orice mod de viata", scrie Sara Goudarzi pe LiveScience.com, realizind si un top al vietuitoarelor gay. Placere si evolutie "Homosexualitatea a fost observata la peste 1.500 de specii", spune Petter Bockman, coordonatorul expozitiei de la Oslo. Copulatia cu vietuitoare de acelasi sex poate fi folosita pentru aliante si protectie in cadrul diferitelor specii. "In grupurile de cimpanzei bonobo, exemplarele hetero nu ar putea niciodata sa isi faca prieteni in cird si deci sa supravietuiasca", da citeva detalii de culise Petter Bockman. "Putem sa inventam o gramada de povesti: ca e din cauza dominatiei, ca e din asta sau din cealalta, dar la final eu cred ca este vorba doar de placerea sexuala", este insa de parere Linda Wolfe, seful Departamentului de antropologie de la Universitatea din California de Est.

Furtul de urmasi

Cel mai cunoscut caz si aflat pe locul 1 in lista celor de la LiveScience sint lebedele negre. "Casniciile" homosexuale ale acestei specii rezista mai bine de citiva ani, femelele imperechindu-se totusi cu masculii, dar doar pentru pui. In alte cazuri insa, perechile gay alunga pur si simplu cuplurile heterosexuale si le fura ouale. Aproape un sfert dintre familiile inaripatelor intunecate sint gay, la fel ca in cazul girafelor, situate pe locul 2 in clasament. Masculii cu gitul lung sint cunoscuti pentru curtea pe care si-o fac reciproc. Mai mult, masculii incep copulatia printrun preludiu care dureaza mai bine de o ora si care consta in atingerea giturilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.