Agresiunile vremii asupra sanatatii se manifesta de cele mai multe ori sub forma de raceli si gripe. O metoda eficienta si fara efecte secundare de combatere a neplacutelor viroze respiratorii este consumul de smochine. Smochinele sunt recomandate de specailistii in medicina naturista pentru restabilirea echilibrului nervos si recapatarea fortei si vigorii.

Atat tinerii, cat si persoanele de varsta inaintata, pot beneficia, alaturi de gustul savuros al smochinelor, de calitatile lor terapeutice. Supranumite si fructe de iarna, smochinele sunt indicate in afectiunile cailor respiratorii, favorizand eliberarea secretiilor.

Guturaiurile persistente si laringitele sunt ameliorate prin folosirea acestui fruct sub forma de sirop: 6-7 smochine se fierb intr-un sfert de litru de apa, pana se obtine o bautura concentrata, care se bea cu inghitituri mici. Smochina uscata are o actiune emolienta puternica. Ea grabeste colectarea puroiului in afectiunile inflamatorii, cum ar fi abcesele dentare sau panaritiu.

Astfel, persoanele care sufera de o inflamatie la nivelul cavitatii bucale trebuie sa fiarba 1-2 smochine in lapte, timp de zece minute, intepandu-le, ca sa nu se sparga. Se aplica sub forma de cataplasma pe partile ce trebuie tratate.

Atentie, insa, smochina este total nerecomandata intr-un regim anti-colesterol sever, din cauza continutului ridicat de zaharuri naturale.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.