Persoanele care se decid sa faca testul HIV ar trebui sa treaca printr-o "consiliere pre si posttestare". Cu alte cuvinte, sa li se explice de ce este necesar testul, ce semnifica el si cum li se va schimba viata odata depistati ca fiind HIV+. In cazul unui rezultat pozitiv, reactiile celor care fac testul sunt diverse, in functie de structura personalitatii. Unii manifesta un soc profund si o suparare evidenta, altii - un fel de blocaj, iar altii - o acceptare, aparent calma, a situatiei. Consilierea inainte de test Consilierul se va prezenta si va va oferi detalii despre infectia cu HIV. Va va pune cateva intrebari, pentru a vedea unde trebuie sa insiste. Pe parcursul discutiei se poate realiza un plan pentru evitarea situatiilor de risc de infectare cu HIV.

El va spune ca virusul se transmite sexual, prin sange sau de la mama la fat si va da informatii despre prevenire. Va continua cu o discutie despre tratamentul antiretroviral, care, chiar daca nu vindeca boala, poate scadea puterea virusului de a ataca sistemul imunitar. Urmeaza informatiile despre testare, care, pentru un rezultat concludent, ar trebui facuta la 6 luni de la posibila situatie contaminanta. In unele cazuri, testul este relevant si dupa 3 luni, dar pentru siguranta se recomanda sa fie refacut la 6 luni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.