ENERGIZANT. Recunoscute pentru aportul de vitamine si minerale, cerealele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica.

De origine asiatica, orzul este una dintre cele mai importante cereale, cu efecte terapeutice determinate de continutul ridicat de saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) si de hormoni (in special de crestere). Astfel se explica de ce germenii de orz au un potential revigorant al proceselor de constructie si refacere. Gastrita si ulcerul pot fi vindecate daca se face un tratament in care se consuma un sfert de pahar de suc de orz diluat cu apa, de 3-4 ori pe zi. Clorofila din compozitia acestui suc ajuta la refacerea mucoasei si a peretilor gastrici, in timp ce substantele sale alcaline reduc aciditatea.

Persoanele suferinde de anemie sunt sfatuite de specialistii in medicina naturista sa consume germeni de orz, cate trei linguri pe zi adultii si trei lingurite copiii. Din germenii de orz tocati si amestecati cu fructe si miere se face un delicios desert, care are proprietati revigorante exceptionale.
Un remediu eficient al bolilor de ficat este sucul de orz, care se bea in cure indelungate. De regula, se bea un pahar pe zi, dar in fazele acute ale hepatitelor virale, precum si in hepatita cronica, se pot bea pana la doua pahare pe zi, vreme de o saptamana. Este recunoscut faptul ca orzul favorizeaza drenarea si regenerarea ficatului, activeaza sistemul imunitar, ajutand la combaterea virusului hepatic.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.