Cioran, Brancusi, Eliade si Ionesco nu au fost uitati

Personalitati si evenimente care au marcat istoria umanitatii pe parcursul a cinci milenii. Locuri impregnate in memoria timpurilor, care au construit povestea devenirii universale. Cele mai importante curente culturale si ideologice, inventiile si marile descoperiri ale omenirii - toate adunate intr-un volum de aproape 800 de pagini: "Enciclopedie ilustrata de istorie universala".

Lansat recent de prestigioasa editura internationala Reader's Digest, volumul ofera o viziune de ansamblu asupra "momentelor" esentiale ale evolutiei omenirii - cu bune si rele -, o privire sintetica, insumand peste 3.000 de articole si 1.200 de ilustratii, reproduceri, fotografii si harti - instrumente necesare cunoasterii. Conceputa intr-o formula dinamica, "Enciclopedia... " se adreseaza acelora care doresc sa-si apropie si sa se apropie de lumea "vazuta pe scurt" - punct de plecare/investigare a intregului, dificil de cuprins intr-o viata.

Ordonate alfabetic, informatiile te introduc, rapid, in universul plurivalent al termenilor ce desemneaza evenimentul, aparitia lui, influenta exercitata in contextul larg al istoriei - sociale, culturale, politice, religioase etc.

Ce sunt cruciadele si de cine au fost initiate/declansate, care este cel mai vechi parlament din lume, cine, cum, de ce si in cat timp a construit Marele Zid chinezesc, este asediul Troiei un mit sau o realitate, cine a fost Alexandru cel Mare si cum a sfarsit el - iata numai cateva din reperele informative ale editiei romane a volumului, la care au participat, cu articole originale, istoricii Horia C. Matei si Stan Stoica.

O enciclopedie din care nu lipsesc personalitatile politice romanesti, de la Stefan cel Mare la Brancoveanu, revolutionari precum Balcescu sau Avram Iancu, importanti oameni de stat, cum ar fi Ion Antonescu, dar si personalitati culturale ale acestei tari, intrate in "marea carte" a istoriei universale, precum Eliade, Brancusi, Enescu, Cioran, Ionesco.

Difuzata in regim de vanzare prin corespondenta, Enciclopedia poate fi comandata prin posta (OP 39-CP 400, Bucuresti), telefonic (021/ 305 41 97), accesand site-ul www.erd.ro sau vizitand magazinul Reader's Digest din Str. Brezoianu 36, de luni pana vineri, intre orele 8-19.

Pretul cartii este de 139 RON, la care se adauga 6 RON, taxe postale. Exista si posibilitatea achizitionarii in patru rate a cate 36, 2 RON fiecare. Merita o calatorie de initiere dincolo de timp, prin coordonatele lui prezente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.