Din cauza frigului, in sezonul care sta sa inceapa, pielea produce mai putine substante grase si risca sa se usuce sau sa se irite. Din aceste motive, in aceasta perioada a anului tenul necesita o ingrijire speciala pentru a-si mentine aspectul tanar si curat.

Cosmetica de toamna-iarna

Pentru a evita uscarea pielii, trebuie sa ne spalam numai cu sapunuri sau lotiuni cu PH acid sau neutru, iar crema pe care o folosim trebuie sa fie neaparat hidratanta (de preferat cu acizi de fructe). In timpul iernii este bine sa lasi la o parte cremele si lotiunile pe baza de plante, deoarece risti sa faci alergie la acestea din cauza frigului. Cele mai potrivite sunt crema de zi hidratanta (cu vitamine), crema regeneranta de noapte si cremele de ochi. Acestea asigura o hidratare intensa a pielii, iar tenul tau nu va mai suferi din cauza frigului sau a diferentelor mari de temperatura.

Mastile au si ele un rol foarte important in mentinerea unei pieli sanatoase. Este bine ca mai ales in sezonul rece sa folosim un tratament suplimentar pentru ten, cum ar fi o masca pentru hidratare intensiva.

Poti folosi masti hidratante, care se gasesc in comert, sau poti opta pentru cele preparate in casa. Combina galbenusul de ou cu miere, smantana, kiwi sau banane si vei obtine o masca hidratanta si nutritiva, ce te va ajuta sa ai un ten luminos.

In privinta mastilor din comert, cel mai recomandabil pentru sezonul de iarna este sa folositi o masca pe baza de ulei de migdale, proteine din lapte si extract din miere cu un puternic efect hidratant. De asemenea este de preferat ca orice masca sa fie folosita de 1-2 ori pe saptamana pentru tenul normal si de 2-3 ori pe saptamana pentru tenul uscat si sa se aplice pe pielea curata, evitandu-se zona ochilor. Daca respecti aceste cateva sfaturi de ingrijire a tenului, fata ta va fi frumoasa si stralucitoare.

Sfaturi utile

• Spalati-va fata inainte cu cel putin jumatate de ora inainte de a iesi afara si aplicati apoi un hidratant bogat.

• Incercati sa faceti trecerea de la o temperatura la alta cat mai blanda, protejandu-va fata si gatul cu un fular.

• De fiecare data cand iesiti afara, nu uitati sa purtati manusi calduroase, din materiale naturale, cum ar fi: lana, bumbacul sau captusite cu blana naturala.

• Daca ati stat in frig fara manusi, nu va incalziti mainile langa o sursa de caldura deoarece trecerea brusca de la o temperatura la alta le va inrautati starea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.