Taxa de acces in statiunea Mamaia va fi reintrodusa din vara anului 2007, a anuntat, joi, primarul Constantei, Radu Mazare, transmite corespondentul NewsIn.

Taxa de bariera va fi reintrodusa in Mamaia, impreuna cu taxa de irigatii si cu cea de liniste si ordine publica. Primarul Radu Mazare a precizat, joi, ca institutia pe care o conduce va propune spre aprobare Consiliului Local acest proiect, in sedinta din 25 octombrie a.c., iar intrarea in vigoare va fi de la 1 ianuarie 2007. Cele trei taxe au fost impuse incepand cu 2002 , dar au fost anulate in 2005, la interventia prefectului de Constanta.

Radu Mazare a precizat ca reintroducerea acestor taxe este permisa de noul Cod Fiscal precum si de legile privind administratia publica locala si finantele publice locale. Primarul este sigur ca taxele nu vor fi respinse in Consiliul Local, unde consilierii PSD sunt majoritari si in subordinea politica a edilului sef, care este si presedinte al organizatiei judetene a partidului. Mazare spune ca Prefectura poate sa atace in contecios administrativ introducerea acestor taxe, dar ca judecarea dosarului se va face pe noua lege, iar prefectul va pierde, de aceasta data.

Dintre cele trei noi taxe, doar cea de liniste si ordine publica se va aplica si agentilor economici din municipiul Constanta, celelalte doua fiind colectate de la proprietarii de active din statiunea Mamaia si direct de la turisti. Conform primarului Mazare, accesul prin bariere va costa 3 lei, pentru o singura trecere, abonamentul pe o zi se ridica 4 lei, cel pe o saptamana va costa 23 de lei, iar abonamentul pe durata intregului sezon estival va ajunge la 246 de lei.

Taxa de irigatii si intretinere a spatiilor verzi se ridica la 33 de lei pe an si va fi achitata doar de hotelieri, pentru fiecare loc de cazare. in schimb, hotelierii nu vor mai plati taxa de liniste si ordine publica, pe care o achita restul firmelor cu activitate in statiune. Aceasta taxa este de 530 de lei pe an pentru firmele de agrement, indiferent de suprafata ocupata de catre societate, pentru desfasurarea acestui tip de activitati. Firmele de alimentatie publica, care ocupa suprafete de pana la 150 de metri patrati, vor plati 538 de lei pe an, in timp ce pentru suprafetele mai mari de 150 de metri patrati se vor achita 1.096 de lei pe an. Societatile cu profil de prestari servicii sau cu activitate de comert vor achita 11 lei pe an pentru suprafetele mai mici de 100 de metri patrati, in timp ce, pentru suprafesele mai mari, se va plati o taxa de 538 de lei pe an.

Radu Mazare a prezentat proiectul de introducere a taxelor si proprietarilor de active din statiunea Mamaia, care au ajuns sa se certe intre ei in legatura cu echitatea taxelor. in plus, hotelierii au spus ca li se pare cam mare taxa de irigatii si ca nu e corect ca cei cu restaurante sa nu dea bani pentru spatiile verzi. Edilul sef le-a cerut sa discute in cadrul Asociatiei Patronale Mamaia orice aspecte critice la adresa proiectelor de hotarari de consiliu local si sa formuleze contra-propuneri pana pe 20 octombrie, pentru a le putea prezenta consilierilor.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.