Din acest an, universitatile din Romania vor fi ierarhizate in functie de calitatea ofertei educationale, dar si in functie de numarul de absolventi integrati pe piata fortei de munca.

Prin noua metodologie de evaluare a calitatii, realizata de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Superior (ARACIS), din acest an, universitatile vor fi luate la bani marunti. Ele vor fi evaluate si apoi clasificate in functie de organizare, de dotare materiala, buget, angajati, dar si in functie de calitatea predarii si rezultatele ei.

"Aceste informatii vor fi publice, iar ierarhizarea universitatilor va conduce la o competitie intre aceste universitati pentru a-si atrage studentii. Acestia vor fi informati, parintii, si ei, care este nivelul calitativ al ofertei educationale si la finalul studiilor care vor fi competitiile si abilitatile cu care vor fi inzestrati absolventii", a spus ministrul Educatiei, Mihail Hardau. El a precizat ca, in viitor, ministerul intentioneaza sa finanteze universitatile in functie de aceste standarde de calitate.

"Note informative" intre profesori

Parerile studentilor vor conta pentru prestigiul universitatilor: daca mai mult de 90% apreciaza pozitiv mediul de invatare oferit de catre facultate, atunci exista calitate. Studentii vor avea un rol important si in determinarea valorii profesorilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.