DE SEZON. Zemoase si aromate, perele sunt mai mult decat delicioase fructe de toamna.

Dincolo de coaja parfumata a perelor stau ascunse resurse bogate de sanatate. Alaturi de mere, perele sunt detinatoarele unor importante depozite de vitamine si saruri minerale. Gratie lor, fructele asigura buna functionare a sistemului imunitar, atat de incercat in pragul sezonului rece.

Iata de ce specialistii in medicina naturista recomanda drept terapie de prevenire a gripei si virozelor respiratorii consumul de fructe. Inmiresmatele pere contin o cantitate mare de zahar, usor de asimilat si digerat, fapt ce le face indicate in alimentatia diabeticilor. Fara niciun fel de contraindicatii, perele pot fi folosite in terapia reumatismului.

Calitatile depurative si diuretice ale tomnaticelor fructe le fac eficiente in tratamentul gutei si artrismului. Nimic nu se compara cu gustul unei pere coapte sau cu efectul de revigorare pe care il are acest fruct asupra bolnavilor de astenie. Surmenajul psihic, care apare de obicei dupa o zi prea lunga la serviciu sau in urma unui efort intelectual sustinut, isi gaseste leac in pulpa fructului de para, bogata in calciu, fosfor, fier si potasiu.

Perele au efect sedativ si calmant asupra sistemului nervos, asemeni unui redutabil medicament de combatere a efectelor stresului. Nu doar terapeutice, ci si cosmetice, perele ajuta la intretinerea pielii. Tenul cu probleme, afectat de neplacuta acnee, poate beneficia de actiunea astringenta a pulpei de para sub forma de masca faciala. Cateva felii de para aplicate pe obraz, grabesc cicatrizarea si vindecarea acneei.

Sursa: Click.ro



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.