Festivalul "Zile si nopti de literatura" s-a mutat, iata, la a V-a editie, de la Neptun la Mangalia si Constanta. si nu este singura schimbare reusita de presedintele USR, Nicolae Manolescu. Dezbaterile colocviale au avut drept teme: sansa literaturilor mici; Ce si cum traducem?; Ce si cum se promoveaza in domeniul literaturii?

Acestea au alternat cu o sesiune Microsoft, sustinuta si moderata incitant de Andrei Codrescu, cu lansari de carte la Salonul de carte "Ovidius", deschis in campusul Universitatii "Ovidius", cu seri de poezie, de teatru si nopti peripatetice sub candelabrul stelelor. in sfarsit, decernarea Marelui Premiu "Ovidius" (10.000 euro) si a premiilor (de cate 3.000 euro) decernate editurii pariziene Gallimard, pentru traducerea de carte romaneasca in strainatate, respectiv, traducatorului francez de origine romana Alain Parruit (stabilit acum 40 de ani in Franta, cu zeci de carti traduse din romana in franceza) au avut loc la Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski", fiind urmat de un regal de jazz Johnny Raducanu si Teodora Enache.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.