DIETA. Consumata sub forma de salata sau de garnitura la carne, fasolea verde este mai mult decat un simplu ingredient culinar.

Specialistii in medicina naturista considera fasolea verde o leguma bogata in saruri minerale, cu calitati terapeutice indiscutabile. Clorofila pe care o contine confera organismului vigoare, fiind un aliment foarte indicat in alimentatia convalescentilor si a persoanelor astenice. Inzestrata cu proprietati diuretice, ea are o actiune favorabila in retentia de apa, in reumatism si in guta. Fasolea verde este foarte bogata in fibre vegetale care impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina.

De asemenea, fasolea verde combate obezitatea, impiedicand depunerea grasimilor. Un castron de fasole verde consumat zilnic ajuta la scaderea valorii colesterolului in medie cu 20%. O alta intrebuintare a legumelor verzi este cea in tratarea afectiunilor de piele. Cataplasmele facute din faina de fasole ajuta la vindecarea iritatiilor provocate de acnee.
Datorita acidului silicic pe care il contin tecile, fasolea este recomandata si ca un remineralizant al organismului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.