Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a facut publica, ieri, lista celor 34 de proiecte selectate pentru programul "Sibiu - capitala culturala europeana 2007", care vor primi finantare in vederea actiunilor pregatitoare ce se desfasoara incepand din acest an.

Astfel, numarul de proiecte culturale amintite - dintre care 15 realizate de asociatii, fundatii, uniuni de creatie, un proiect apartinand institutiilor cu finantare de la bugetul de stat si/sau bugete locale, zece realizate de instititiile subordonate Consiliului Local Sibiu, patru avand ca autori institutiile subordonate Consiliului Judetean Sibiu si patru create de institutiile subordonate MCC - vor beneficia de un fond de 3,5 milioane RON (35 de miliarde lei vechi), bani ce vor fi alocati din bugetul MCC. Finantarea se va face pe baza de contract care va fi semnat intre operatori si Ministerul Culturii si Cultelor. Potrivit anuntului aparut pe site-ul MCC, documentele necesare incheierii contractului se ridica si se depun completate, in zilele urmatoare, la Directia Judeteana pentru Cultura Culte si Patrimoniu Cultural National (DJCCPCN) Sibiu, str. Tribunei 6, Sibiu, pentru operatorii din jud. Sibiu, si la sediul MCC din Bucureti, Sos. Kiseleff 30, compartimentul Comisar pentru programul "Sibiu capitala culturala europeana 2007".

Respectivele proiecte, se mai precizeaza pe site-ul institutiei, primesc finantare in conformitate cu prevederile Art. 8, alin. 7, din Legea bugetului de stat pe anul 2006 nr. 379-2005, completat si modificat prin OUG 32-2006 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2006 si cu prevederile HG 650-2006 privind suplimentarea bugetului Ministerului Culturii si Cultelor din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2006, pentru finanarea unor actiuni aferente Programului "Sibiu, capitala..."

Pentru toate celelalte proiecte, aproximativ 220 la numar, din care 170 au fost deja examinate de comisia de evaluare, bugetul alocat este de 17,5 milioane RON (175 miliarde lei vechi). Dintre proiectele care au nevoie de finantare pentru actiuni pregatitoare, incepand cu acest an, amintim: "La Roumanie des Contes Bleues" (operator Asociatia Romana a Femeilor in Arta), "Ecomuzeu in regiunea Sibiului" (Asociatia Reuniunea Marginenilor ),"Cercul literar de la Sibiu: capitol european al culturii romane" si "Sibiu-Luxemburg-Bucuresti: Dialogul culturilor" (Fundatia Culturala Secolul XXI), "In cautarea teatrului existential" (UNITER), "Expozitia temporara 'Mobilierul pictat Transilvanean>>" si "Tezaure Umane Vii" (operator Complexul National Muzeal "ASTRA"), "Goethe in Transilvania" (Teatrul National "Radu Stanca"), "Momentul Baroc in istoria arhitecturala si culturala a Sibiului - Confluente istorice si arhitecturale intre Muzeul Brukenthal si Biserica Reformata din Sibiu" (Parohia Reformata Sibiu), "Brukenthal Digital: Galeria Virtuala, Catalogul On-Line si Biblioteca Digitala (CIMEC - Institutul de Memorie Culturala), "Reabilitarea Cetatilor Dacice de la Tilisca si introducerea lor in circuitul cultural stiintific" (Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, Sibiu).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.