Traficantii de oameni se reprofileaza: ei au realizat ca sclavii sint la fel de profitabili ca si prostituatele, dar mai putin periculosi pentru cei care ii exploateaza.
Raportul de activitate pe primul semestru al anului in curs al Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate (DGCCO) a relevat faptul ca grupurile infractionale specializate in traficul de fiinte umane isi reorienteaza activitatea spre noi "domenii". Din datele statistice puse la dispozitie de DGCCO reiese ca, desi exploatarea sexuala continua sa ramina principalul motiv al traficului de fiinte umane, numarul cazurilor de traficare de persoane in vederea folosirii ca forta de munca ieftina este in continua crestere.
Conform directorului general adjunct al directiei, comisarul-sef Ion Gabriel Sotirescu, aceasta tendinta se face simtita la nivelul intregii Uniuni Europene, motivatia fiind aceea ca exploatarea muncii la negru este la fel de profitabila ca si exploatarea sexuala, dar mai putin riscanta. "Linia de demarcatie dintre drepturile si obligatiile pe care le au cetatenii dintr-o tara straina, privind munca, este destul de neclara", a explicat Sotirescu, subliniind ca interesele economice ale celor care angajeaza munca la negru sint foarte mari.
Paravan pentru traficanti
Tot statisticile arata ca tarile preferate de traficanti sint Italia si Spania, datorita marilor comunitati de romani existente in aceste state, care permit o disimulare mai usoara a acestui gen de activitate.
Despre autor:

Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Cei mai mari producători de înghețată din România: cine sunt și ce vânzări au...
Sursa: retail.ro
-
Drumul meu nu este așa cum mi-am imaginat, poate este mai bun decât atât!
Sursa: garbo.ro
-
Top 3 zodii cu suflete de aur
Sursa: kudika.ro
-
Implicare în societate: compania privată care a construit un drum
Sursa: green.start-up.ro
-
Ce explică stabilitatea perpetuă a Leului, față de Euro?
Sursa: futurebanking.ro
-
Analiză XTB: după criza energiei e posibilă o criză a cerealelor. Pentru...
Sursa: wall-street.ro