DUBIOS. Pentru multi dintre noi cafeaua de dimineata sau ceaiul aromat nu au niciun farmec daca nu adaugam o lingurita de zahar.

Medicii ne sfatuiesc, insa, sa ne gandim de doua ori inainte de indulci alimentele pe care le consumam. Fiind un aliment foarte concentrat, zaharul uzeaza in exces anumite organe. Zaharul strabate cu usurinta intestinul subtire ajungand in sange, unde provoaca o stare de hiperglicemie. Aceasta va determina o stare de excitare fizica si nervoasa. Daca consumul regulat de zahar in diferite forme (bauturi, dulciuri) este insotit si de un stres puternic, se instaleaza lipsa de calciu. Astfel, dintii se cariaza mai usor.

Numit si "otrava alba", zaharul paralizeaza sistemul imunitar vreme de cateva ore, necesare organismului pentru a prelucra substantele continute de cristalele dulci. Acest lucru duce la o expunere periculoasa si inutila la gripa, boli de plamani, infectii urinare si intestinale. Zaharul din produsele pe care le consumam este vinovat si de producerea celulitei. Cel mai potrivit inlocuitor natural al zaharului este mierea de albine, un amestec foarte complex de zaharuri naturale, care contine substante special facute sa ajute organismul sa asimileze acest aliment. In perioada de vara-toamna, un inlocuitor si mai bun sunt fructele proaspete. Iarna, specialistii in medicina naturista ne recomanda sa consumam stafide, smochine sau curmale.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.