CRIZA. In Capitala Romaniei totul a inceput sa functioneze aiurea! Reparatii peste reparatii si constructii care afecteaza serios traficul bucurestean sau polueaza atmosfera. La metrou se asteapta minute in sir, iar RATB a scapat, ieri, ca prin urechile acului de o greva de proportii. Numarul traseelor maxi-taxi a scazut la doar 11, insuficient pentru a face fata transportului din Bucuresti. Apa se opreste, ceea ce mareste riscul declansarii unor epidemii.

Acestea sunt doar cateva din problemele serioase cu care se confrunta orasul si care l-au adus pe cetateanul bucurestean in pragul depresiei, mai ales acum cand caldura ne intinde nervii la maximum. Din pacate, se pare ca, nici macar nu exista vreo urma de speranta pentru ameliorarea situatiei. Cu atat mai mult cu cat

Intr-un moment al anului in care ar trebui sa avem ca unica preocupare alegerea celui mai potrivit mod de relaxare, suntem loviti de tragedii
prognoza meteorologica este nefavorabila: caldura va mai dura cel putin cateva zile.

Transportul, se da peste cap

De ceva vreme bucurestenii "imbatranesc" in statii asteptand metroul din cauza ca Metrorex si Alstom (firma care intretine garniturile de tren) nu reusesc sa isi rezolve problemele contractuale. Metrourile vin o data la 15 minute si, cel mai probabil, in ritmul in care autoritatile reusesc sa gestioneze aceasta criza, timpul de succedare se va mari la 30 de minute.

Colac peste pupaza si transportul de suprafata este la limita crizei. Dupa ce ca, la orele de varf, autobuzele si tramvaiele sunt adevarate saune si circula foarte greu din cauza traficului infernal, sindicatul RATB a amenintat o saptamana intreaga ca va face greva generala. Interventia primarului general Adriean Videanu a reusit pentru moment sa aplaneze ieri conflictul, sindicalistii primind majorarea salariilor cu 10%. Avand in vedere insa faptul ca o mare parte a revendicarilor au ramas "in picioare", nu este exclusa declansarea grevei, ceea ce va paraliza Bucurestiul.

Disconfortul calatorilor nu i-a impiedicat pe cei de la RATB sa ameninte cu greva

Daca la aceasta situatie se va adauga si incapacitatea metroului, Capitala va intra intr-o criza fara precedent.

Se opreste apa

In plus, lipsa apei este un alt test de rezistenta pentru bucuresteni. Dupa modelul consacrat al nepasarii totale fata de clientul care este la mana unui furnizor unic, Apa Nova s-a gandit ca este momentul sa faca lucrari de modernizare. Toata saptamana, compania a inchis prin rotatie apa, cate o zi intreaga, in mai toate cartierele. Desi pentru saptamana viitoare Apa Nova nu a anuntat inca programul de lucrari, avand in vedere faptul ca exista voci in Primaria Capitalei care aproba aceste lucrari dupa principiul "cu cat e mai cald, cu atat e mai bine", mai mult ca sigur ca seria opririlor va continua si in urmatoarele zile.

Vin epidemiile!

Desi autoritatile sanitare sustin ca nu exista pericol de epidemie, spitalele de boli infectioase sunt luate cu asalt de pacientii care reclama simptome precum greata, varsaturi diaree, dureri de cap sau febra. Acestea sunt semnele de toxiinfectie alimentara sau de enterocolita, cele mai frecvente afectiuni in sezonul cald. O treime din cazurile de internare in aceasta perioada sunt cele de enterocolite si boli diareice, provocate de ingestia unor alimente contaminate cu bacterii si toxine.

Medicii avertizeaza inca o data asupra respectarii regulilor minime de igiena. La Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" s-au inregistrat, in ultima saptamana, peste 100 de cazuri de enterocolite si alte cateva de toxiinfectii alimentare. Si la Institutul de Boli Infectioase "prof. dr. Matei Bals" situatia e asemanatoare. Numarul foarte mare de afectiuni de acest gen e cauzat de temperaturile ridicate, care favorizeaza multiplicarea germenilor responsabili de infectii. Salmonela si stafilococul sunt cel mai frecvent implicate in infectii digestive.

De asemenea, cei care incearca sa se racoreasca in bazine si stranduri cu apa murdara risca sa plece acasa cu boli de piele. Multi s-au ales cu ciuperci si conjunctivite, dar si cu dizenterii si enterocolite care necesita spitalizare.

Doar 11 trasee maxi-taxi in Bucuresti

Ca si cum transportul local ar functiona perfect, municipalitatea a stabilit ca orasul are nevoie doar de 11 trasee de maxi-taxi. Acestea sunt: 701 de la Cora Militari - Gara Obor, pret 1,50 RON; 703 str. Marin Grigore-Radu Dudescu, 1 RON; 705 Pogoanelor - Camil Ressu, 1,50 RON; 707 sos Alexandriei - Piscu Crasani 1,19 RON; 708 str. Pucheni - Str. Boja, 1,19 RON; 709 Strada Luncii- Cimitirul Ghencea 2, 1,19 RON; 710 Prelungirea Ghencea - Campul cu maci, 1,19 RON; 714 Magazin XXL - Selgros Baneasa, 1 RON; 715 Padurea Andronache - str. Dragomiresti, 1 RON; 716 Pod Grozavesti - sos Viilor, 1,50 RON; 717 Nitu Vasile - str. Vergului 1 RON.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.