Copiii care consuma alcool inainte de a implini varsta de 14 ani au mari sanse sa devina alcoolici intr-un anumit moment al vietii lor, este concluzia unui studiu aparut in Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk

Aproape jumatate dintre cei care au inceput sa consume alcool inainte de varsta de 14 ani au devenit dependenti, comparativ cu 9% dintre persoanele care au inceput sa consume alcool dupa varsta de 21 de ani, se afirma in acest studiu, la care au participat 43.000 de adulti. Pentru cei care incep sa consume alcool in jurul varstei de 14 ani exista mai multe riscuri de a deveni dependenti inainte de a implini 25 de ani, riscul de a repeta episoadele de alcoolism fiind de trei ori mai mare, sunt de parere cercetatorii de la School of Public Health si Youth Alcohol Prevention Centre de la Universitatea din Boston. Perioadele de dependenta pot dura de la o luna la cativa ani.

Profesorul Ralph Hingson, coordonatorul cercetarilor, a declarat: "Analizele noastre sugereaza faptul ca amanarea consumului de alcool nu numai ca reduce consecintele grave pe care le are alcoolismul in randul tinerilor, dar poate contribui si la reducerea cazurilor de dependenta de alcool in randul adolescentilor si adultilor".

Studii anterioare au demonstrat ca alcoolismul are drept consecinta principala deteriorarea unor parti ale creierului unde se afla centrii pentru invatare si memorie. Profesorul Ting-Kai Li, director al National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, a declarat ca este important sa se stabileasca daca alcoolul poate afecta dezvoltarea creierului, facandu-i pe oameni mai vulnerabili la dependenta de alcool. Numarul cazurilor de alcoolism din ultimii ani a crescut cu o treime, aceasta dependenta fiind principala cauza a cancerului la ficat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.