Ieri, in centrele de examen din intreaga tara, pana la ora 16.00, au fost afisate rezultatele la examenul de bacalaureat.

Desi lucrarile erau deja corectate, notele obtinute de elevi s-au lasat asteptate in multe unitati de invatamant. Examenul de bacalaureat din acest an a fost unul destul de agitat din cauza scandalurilor legate de vanzarea subiectelor la romana si de modul in care au fost redactate probele la romana si fizica.

Rezultatele la examenul de Bacalaureat au fost afisate, ieri, pana la ora 16, iar in urmatoarele patru ore, deci pana la ora 20, au putut fi depuse contestatii. Intre 11 si 13 iulie vor fi rezolvate contestatiile, urmand ca vineri, 14 iulie, sa se afiseze rezultatele finale.
La lucrarile care au primit in comisia de evaluare note de pana la 9,50 nota acordata initial se modifica, prin crestere sau descrestere, daca intre nota initiala si nota acordata de comisia de contestatii se va constata o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Daca diferenta dintre cele doua note este mai mica, nota initiala ramane neschimbata. Pentru lucrarile care au primit initial cel putin 9,50, se considera definitiva nota acordata de comisia de contestatii. Daca se constata diferente mai mari de 1,50 puncte - in plus sau in minus - intre nota initiala si nota obtinuta la contestatii, inspectoratele scolare analizeaza situatia, in termen de 30 zile de la terminarea contestatiilor, prin consultarea profesorilor evaluatori din ambele comisii si decid sanctionarea celor vinovati. Ultima proba a Bacalaureatului - la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, altele decat sustinute anterior - s-a desfasurat vineri, 7 iulie. Sesiunea din toamna a Bacalaureatului va incepe in data de 21 august, afisarea rezultatelor finale, dupa rezolvarea eventualelor contestatii, fiind programata pentru 7 septembrie. Examenele nationale din acest an au fost marcate de doua scandaluri de frauda, doi ziaristi reusind sa intre in posesia subiectelor de istorie de la Testele Nationale, chiar din sediul SNEE, si, respectiv, a celor de la proba scrisa la romana de la Bacalaureat, cumparate de pe strada. Simultan cu anchetele administrative ale ministrului Educatiei, cele doua cazuri sunt cercetate de politie si Parchet.

La Colegiul National "Gheorghe Lazar": Bacalaureatul, intre bucurie si tristete

Potrivit Amos News, la Colegiul National "Gheorghe Lazar", rezultatele examenelor de bacalaureat s-au lasat asteptate pana in jurul orei 13.00. Curtea liceului a fost invaluita de emotie, iar in aer plutea o atmosfera agitata cu iz de speranta. In asteptarea notelor, adolescentii si-au aprins cate o tigara sperand ca fumul sa duca cu el din incarcarea emotionala. Tracul s-a intensificat in momentul in care directoarea liceului, Florentina Constantin, i-a anuntat ca sunt sapte elevi picati la bac. Alaturi de adolescenti au fost prezenti si cativa parinti, de asemenea foarte emotionati in asteptarea notelor mult dorite, dar si "incarcati" de nostalgia clipelor demult trecute, cand la randul lor au fost elevi.

"Imi aduc aminte prin ce emotii am trecut si eu. Deci, stiu prin ce trece Alina. Abia astept sa se termine totul", a spus o mama vizibil impresionata de tensiunea momentului. La ora 13:00, ora mult asteptata, elevi, parinti si profesori s-au imbulzit in fata avizierului, nerabdatori sa vada notele. Voci puternice se auzeau din toate colturile: bucurie, exaltare pentru marea lor majoritate, imbratisari si incurajari, dar si dezamagire si lacrimi pentru cei care nu obtinusera scorul asteptat. "Nu poate fi adevarat! Eu stiu ca am facut bine! Nu inteleg de ce am picat", a spus printre lacrimi o eleva. De cealalta parte, bucuria nu cunoaste limite. "Am luat 9,41! Va dati seama?", a exclamat, tipand de fericire, o alta eleva. Dupa aflarea notelor, elevii au plecat, unii increzatori, altii cu gandul la contestatii, lasand in urma lor gramezi de mucuri de tigara, de sticle de plastic si hartii, ca o amintire a ceea ce a fost candva "ultima zi petrecuta in curtea liceului". Colegiul National "Georghe Lazar", considerat unul dintre cele mai bune licee ale Capitalei, s-a bucurat acum doi ani de o promovabilitate de 100%, iar anul trecut pe lista de respinsi a figurat un singur elev. Anul acesta, din 300 de persoane inscrise la examenul de bacalaureat, 7 nu au promovat.

Un pensionar a obtinut media 6,68

Un pensionar al MApN, fost consilier judetean PRM - PSD si, totodata, actualul reprezentant al comunitatii in Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP), a obtinut media generala 6,68 la bacalaureat. La 52 de ani, Gabriel Derderian s-a prezentat la examenul maturitatii, dupa 34 de ani de la absolvirea Colegiul National "Unirea". Fostul consilier judetean a terminat clasa a XII-a in 1972 si are, pana in prezent, doar diploma de absolvire a colegiului. Derderian a obtinut cea mai mare nota la examenul de bacalaureat la proba de limba franceza, unde profesorii i-au dat 8. Cea mai mica nota obtinuta de fostul consilier este 5,40.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.