REGENERARE. Se apropie weekendul si canicula din oras ne indreapta pasii spre plaja si mare.

Dupa ce ne-am infierbantat corpul la soare, ne ridicam tacticos de pe cearsaf si intram in mare. E bine de stiut ca scaldatul in mare valoreaza mai mult decat o baie racoritoare, apa sarata a acesteia constituind un depozit imens de oligoelemente, purificat si imbogatit permanent de multimea de alge si scoici din ea. Sub actiunea apei de mare, are loc refacerea organismului. Astfel,

O baie buna actioneaza pozitiv asupra dezvoltarii sistemului osos al copiilor

Ranile, iritatiile pielii se vindeca mai repede, anumite alergii dispar, dermatozele precum acneea si psoriazisul sunt ameliorate. In special copiii vor avea de castigat de pe urma apei de mare, ce va actiona pozitiv asupra dezvoltarii si consolidarii sistemului lor osos. Puterea regeneratoare a elementelor din apa marii recomanda aceasta terapie persoanelor aflate in stare de convalescenta sau in perioada de recuperare postoperatorie.

Atentie, insa, cura cu apa de mare nu este indicata celor suferinzi de tuberculoza, afectiuni acute ale cailor urinare, tuse convulsiva sau astm, afectiuni oculare, otite. Persoanele cu aceste afectiuni pot totusi sa faca o baie in mare dar nu este recomandat sa stea timp indelungat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.