Este vara si visam sa ne racorim intr-o piscina.
Inainte de a plonja in bazinul de inot, trebuie sa tinem cont de riscurile reprezentate de substantele continute de apa. Pentru a steriliza si mentine curat mediul acvatic, sunt folosite de catre administratorii piscinelor o serie de substante pe baza de clor. Astfel, anumite boli pot fi pro-duse sau agravate de apa din piscina. Cele mai multe dintre aceste afectiuni sunt de natura dermatologica. Clorul din apa poate sa agraveze acneea in cazul unei persoane care sufera deja de aceasta afectiune. Boala se manifesta prin intensificarea leziunilor preexistente din cauza clorului folosit la dezinfectarea apei din piscina. Predomina inflamatiile care se localizeaza frecvent la nivelul fetei, in regiunea temporala, dar pot sa apara oriunde in alta parte a corpului.

Dermatofitia piciorului poate sa apara in zona talpii sau in zona degetelor (la nivelul spatiului interdigitoplantar), iar simptomele difera in functie de individ. Leziunile se amelioreaza odata cu intreruperea contactului cu apa. O alta afectiune cauzata de procentul ridicat de clor este conjunctivita. Se manifesta prin ochi rosu, secretie conjunctivala purulenta unilaterala si are perioada de incubatie 2 - 19 zile. Pruritul cutanat poate sa apara la persoanele cu pielea mai sensibila la clorul din apa sau alte dezinfectante. Sfatul specialistilor este sa evitati pe cat posibil bazinele de inot daca sunt precar intretinute sau daca sunteti sensibili la clorul din apa.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.