Vara, din cauza caldurii excesive, bolile vasculare cunosc o evidenta agravare.

Apa - un agent de racire si de revigorare - este un remediu ideal pentru tratarea si, mai ales, pentru prevenirea acestui tip de afectiuni. In sanatoriile din Germania, terapia cu apa, aplicata pentru tonifierea si mentinerea sanatatii vaselor de sange, se practica cu succes.

Multe dintre aplicatiile externe cu apa pot fi facute si individual atunci cand plecam in vacanta, fiind la indemana fiecaruia dintre noi. Mersul pana la genunchi prin apa marii sau a unui parau stimuleaza circulatia periferica: desculti, mergem prin apa vreme de 10-20 de minute, intr-un tempo ceva mai rapid. Apoi ne uscam picioarele prin tamponare cu un prosop. Efectul benefic al apei reci se combina cu cel al hidromasajului la nivelul gambelor si al talpilor, prevenind formarea varicelor. De asemenea, aceasta procedura ajuta la intarirea sistemului cardio-vascular, regularizand tensiunea arteriala.

Specialistii considera valurile marii reale medicamente pentru nervi, prin impactul lor mecanic, declansator al unor reactii de descarcare tensionala. Cercetatorii americani au demonstrat ca simpla expunere la va-luri de 0,5-0,8 m, timp de 12 minute pe zi intr-o cura de 20 de zile face ca sistemul nervos sa declanseze impulsuri nervoase ce cresc cu 10-15% vitalitatea celulelor pancreatice ce secreta insulina. Astfel, o cura de valuri de 12-16 minute zilnic, in doua reprize pe zi pe o durata de 40 de zile ar reduce riscul de declansare a diabetului.

O serie de precautii trebuie insa a fi luate inainte de aplicarea procedurilor hidroterapeutice: acestea nu sunt recomandate persoanelor care sunt anemice si care pe moment se confrunta cu senzatia de frig accentuat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.