Chiar daca integrarea in Comunitatea Europeana este conditionata de alinierea legislatiei noastre la cea a comunitatii aceasta nu inseamna ca noi trebuie sa promovam relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex doar pentru ca un astfel de comportament este agreat in unele state comunitare.

Astfel, Patriarhia Romana a luat act cu ingrijorare de organizarea la Bucuresti a paradei minoritatilor sexuale, care reprezinta un atentat la moralitatea vietii publice, la institutia sacra a familiei si un pericol pentru formarea generatiilor tinere, prin expunerea lor la corupere morala; in consecinta, Biserica Ortodoxa Romana (BOR) dezaproba categoric o astfel de manifestare.

Poporul roman a mostenit si a transmis de la o generatie la alta respectul fata de familie si valorile ei, avand convingerea ca este instituita si binecuvantata de Dumnezeu. Romanii au stiut intotdeauna sa deosebeasca pacatul de virtute, firescul de nefiresc si cu discernamant au lucrat pentru inlaturarea raului si promovarea binelui. Aceasta ne incredinteaza ca si de acum inainte vor proceda cu aceeasi intelepciune, ramanand atasati de Biserica si de valorile crestine.

Respectul fata de familie s-a concretizat in grija pentru o viata curata si echilibrata in orice imprejurari, ajutorarea reciproca a sotilor si nasterea de prunci. Familia este bunul cel mai de pret al comunitatii, veriga prin care generatiile isi comunica valorile, experientele, intelepciunea si sperantele. Toate aceste valori au ramas peste veacuri trasatura fundamentala a societatii romanesti.

Fundamentate pe Evanghelia Mantuitorului Iisus Hristos, Bisericile crestine au condamat dintotdeauna pacatul, care distruge viata omului, fara insa sa-l dispretuiasca pe cel cazut in pacat.

Biserica manifesta fata de acesta compasiune, rabdare si grija duhovniceasca, oferindu-i sprijin pentru restaurarea demnitatii sale, desigur, daca acesta isi exprima dorinta de indreptare. Prin condamnarea a ceea ce este impotriva firii, Biserica apara persoana umana in demnitatea ei si se roaga neincetat pentru indreptarea celor care au nevoie de ajutor.

Sfantul Sinod al BOR considera ca apararea demnitatii omului, stabilitatea si unitatea familiei, precum si renasterea spirituala a societatii resprezinta o responsabilitate pentru fiecare dintre noi, nu numai pentru acest moment, ci si pentru generatiile viitoare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.