Pe timpul verii, tantarii devin unul dintre principalii factori de disconfort nocturn pentru multi dintre noi.

Odata cu zilele calduroase ale verii isi fac aparitia si aceste insecte, ale caror intepaturi pot provoca inflamatii si mancarimi ale pielii, iar in unele situatii pot determina chiar reactii alergice, sau pot transmite anumite boli (malaria, meningoencefalita). De aceea, e bine de stiut cum pot fi prevenite si cum trebuie aplicat tratamentul corect.

Prin intepaturile lor, tantarii pot transmite diverse microorganisme, dintre care la noi in tara cel mai periculos a fost virusul West Nile (in cazurile grave boala s-a manifestat prin febra mare, paralizii, come). Pentru a preveni muscaturile de tantari, cea mai eficienta metoda este sa purtati bluze cu maneci lungi si pantaloni lungi si sa evitati locurile cu apa statatoare, mai ales seara si dimineata devreme.

Pentru a preveni intrarea tantarilor in casa, puneti plase speciale la geamuri si nu lasati sa se formeze balti in jurul casei. Medicina naturista recomanda pentru tratarea intepaturilor de insecte frecarea locului cu diverse plante proaspete zdrobite: patlagina, salvie, pelin, busuioc, frunze de patrunjel. De asemenea, uleiurile de levantica si menta combat cu succces intepaturile suparatoare ale tantarilor.

Feliile de ceapa sau lamaie calmeaza mancarimile pielii, aparute in urma muscaturilor de insecte. Complicatiile care pot aparea in urma intepaturilor de insecte sunt suprainfectarea bacteriana, asa ca evitati sa atingeti locul inflamat cu mainile murdare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.