Principalul motiv al formarii ridurilor si al deteriorarii tenului este deshidratarea.

Corpul uman este compus din apa in proportie de 70%, hidratarea fiind unul dintre procesele ce asigura o buna functionare a organismului. Cauzele deshidratarii pielii sunt variate. Poate fi mostenita genetic, poate fi provocata de o problema de sanatate (consumul anumitor medicamente, disfunctii endocrinologice, tulburari circulatorii) sau poate fi de vina stilul de viata al fiecarei persoane (stres, lipsa somnului, fumat, alimentatie irationala).

De pielea uscata este vinovat si mediul inconjurator, precum si climatul temperat al tarii noastre, in care temperaturile prea ridicate alterneaza cu cele prea scazute. O hidratare eficienta trebuie sa se realizeze atat in interior, cat si la exterior. Pentru hidratarea externa a pielii se recomanda folosirea produselor hidratante pentru fata si corp, iar pentru cea interna, consumarea a doi litri de apa pe zi sau cel putin sase pahare pe timp de iarna.

Medicina naturista pune la dispozitia noastra o serie de tratamente ce pot impiedica deshidratarea pielii. Uleiurile vegetale au o actiune regeneranta si mentin fermitatea si elasticitatea pielii, prevenind pierderea apei din epiderma. Uleiul de migdale, aplicat pe piele, previne deshidratarea si confera suplete pielii. Uleiul de portocale are o actiune tonica si reconfortanta, protejand pielea de actiunea daunatoare a factorilor de mediu. Pentru o piele neteda si hidratata, uleiul vegetal de lavanda inlocuieste cu succes cremele de corp din comert.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.