Aproape 75% din afectiunile provocate de soare apar in timpul desfasurarii unor ac-tivitati zilnice obisnuite: plimbarea, mersul cu masina sau cu bicicleta.
Celulele speciale ale pielii fabrica un pigment inchis la culoare - melanina - care asigura bronzul si protejeaza celulele din interior de efectele distructive ale soarelui. Cand ne expunem la soare in exces, acest pigment al pielii devine ineficient si, astfel, pot avea loc tulburari ale intregului organism: arsuri la nivelul pielii, scaderea brusca a tensiunii arteriale, insolatie. Pentru a contracara efectele nocive ale soarelui, medicina naturista ne pune la dispozitie o serie de tratamente, bazate pe efectele curative ale plantelor. Ceaiul verde este cel mai bun protector impotriva razelor solare.

Consumat constant, protejeaza celulele de efectele imediate si calmeaza inflamatiile. Studiile recent efectuate demonstreaza ca efectele oxidante ale ceaiului verde sunt de 20 de ori mai puternice decat cele ale vitaminei E. Galbenelele sunt recunoscute de doctori pentru eficienta in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii, inclusiv pentru arsurile solare. Cu ceai rece de galbenele tamponati zonele de piele afectate de razele prea puternice ale soarelui. Uleiul de masline reduce impactul razelor solare cu pana la 30%. Cand vine vorba despre efectele nocive ale soarelui, prevenirea acestora este cea mai importanta. Astfel, evitati cat mai mult expunerea prelungita la soare, purtati haine usoare si folositi creme cu factor de protectie ridicat, ori de cate ori iesiti in soare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.