Daca ati dat un interviu pentru angajare si ati reusit sa treceti cu bine de el, urmeaza o perioada de proba. In acest interval, angajatorii vor sa verifice daca salariatul are calitatile necesare postului vacant. Unii patroni abuzeaza, insa, de aceasta perioada de proba. Care sunt conditiile impuse de lege pentru perioada de proba, am aflat de la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti.

Nu putine sunt cazurile in care angajatorii profita de perioada de proba, pe care o prelungesc pe termen nelimitat. Ba mai mult, unii patroni nici nu-i platesc pe cei care se afla in probe. Ce prevede, insa, legea in acest sens, ne-a spus ing. Mihail Grosu, inspector-sef la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti.

In perioada de proba se verifica aptitudinile si pregatirea profesionala a salariatului si, in functie de rezultate, angajatorul are dreptul sa-l pastreze sau sa-l concedieze. Daca angajatorul considera ca verificarea a avut rezultate pozitive, pastreaza angajatul, iar contractul individual de munca, pe durata nedeterminata sau pe durata determinata, cu timp de lucru integral sau partial, se continua.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.