Aidoma fiintelor umane, delfinii se identifica reciproc dupa "numele" pe care il poarta, respectiv niste fluieraturi anume, care le permit cu usurinta sa se recunoasca, distingandu-se de alti indivizi ai aceleiasi specii.
Ipoteza a fost lansata inca in 1991, dar acum a fost confirmata de oamenii de stiinta de la Centrul de cercetari asupra mamiferelor marine de la Universitatea St. Andrews, din Scotia, care au studiat comportamentul delfinilor din golful Sarasota, statul american Florida. Potrivit rezultatelor publicate in "Proceedings of the National Academy of Sciences" (Actele Academiei Nationale de stiinta din SUA), alaturi de primate, de elefanti si de alte cateva specii de animale, inclusiv pasari, delfinii au capacitatea de a se chema unii pe altii prin anumite sunete, dar ceea ce ii distinge este faptul ca doi indivizi se pot referi la un al treilea, identificandu-l prin "numele" pe care il poarta.

Traind intr-un mediu marin, unde vizibilitatea este foarte redusa, delfinii au dezvoltat o modalitate proprie de a se cauta si recunoaste, si anume comunicarea acustica, prin emiterea de fluieraturi, acestea fiind un fel de "semnatura vocala" cu ajutorul careia se pot lesne identifica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.