Indiferent de epoca, prostitutia a stiut sa ocoleasca legea. Mai nou, pentru aceasta „fetitele“ apeleaza la progresele tehnologiei.

Cu toate ca, deocamdata, nu se vinde foarte bine, sexul virtual se dezvolta in Romania. Potrivit estimarilor, la ora actuala in tara functioneaza peste 200 de videochaturi. Mai mult sau mai putin legale. Studiourile, cum se numesc ele in bransa, sint specializate pe categorii de virsta, sex sau grad de erotism. Tot ce-i trebuie cuiva pentru a deschide o astfel de afacere e un apartament, citeva calculatoare, chiar si la mina a doua, conectare la Internet, webcamuri si mobilier, care de multe ori se reduce la citeva scaune. Odata infrastructura pusa la punct, un anunt in ziar sau pe Internet rezolva si problema personalului.

Sexul talmacit

Consumatorii de sex online nu stiu ca angajatele unui astfel de studio nu isi scriu singure textele, ci sint secondate de citeva studente poliglote, al caror rol este sa intretina conversatii cu clientii, dar si sa traduca fetelor dorintele acestora. Silvia, studenta la Facultatea de Litere din Bucuresti, a obtinut un astfel de post la studioul Amindoi, unde a lucrat timp de un an.

"Am raspuns unui anunt din ziar, care nu era deloc explicit, se cereau cunostinte medii de PC si engleza. Abia la interviu am aflat despre ce era vorba. Auzisem de astfel de locuri si stiam ca se cistiga bani frumosi. Am acceptat pe de-o parte din disperare financiara, iar pe de alta parte din curiozitate. La momentul acela era un post perfect pentru mine, pentru ca trebuia sa muncesc maximum cinci ore pe zi sau pe noapte, in functie de tura", isi aminteste ea. Silvia trebuie nu numai sa traduca, dar sa aiba grija tot timpul la coordonarea dintre miscarile colegei si momentele in care ea tasteaza, pentru a nu se trada.

Romanii platesc pina la eject

Salariul de traducator este fix, cuprins intre patru si opt milioane de lei. In schimb, cele care fac munca propriu-zisa primesc un procent de maximum 70% din cistigurile pe care le aduc firmei. Primul pas in abordarea fetei este o discutie pe free chat, unde nuditatea este interzisa, dupa care urmeaza private chatul, pentru care clientul plateste intre doi si sase dolari pe minut, in functie de tariful impus de site.

In cadrul discutiilor private, traducatoarea intretine conversatia, in timp ce colega ei se supune dorintelor clientului, care depasesc de cele mai multe ori granita erotismului, ajungind pe teritoriul pornografiei. Modalitatile de plata difera in functie de optiuni, poate fi cec, transfer bancar sau card e-passport, valabil pe toate site-urile. Astfel, sint angajate care, in functie de cit timp petrece online clientul, ajung sa cistige si 2.000 de dolari pe luna.

"La studioul acesta se lucreaza cu contract. Jumatate din suma obtinuta de angajata o primeste patroana, si jumatate din ce ii ramine ii opreste site-ul cu care lucrezi. De multe ori fetele nu primesc suma integrala sau la timp", spune Silvia. Clientii videochaturilor sint cetateni straini, accesul romanilor fiind interzis din lipsa de credibilitate financiara. De altfel, si pe site-urile din afara, identificati dupa IP, mioriticii sint recunoscuti ca rau-platnici si sint scosi automat de pe site.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.