Doar patru romani dintr-o suta stiu exact la ce folosesc fondurile primite de la Uniunea Europeana pentru proiecte de dezvoltare economica si sociala.
Potrivit unui sondaj de opinie comandat de Ministerul Integrarii Europene la finalul campaniei de informare pentru programul Phare CES (Coeziune Economica si Sociala), doua treimi din romani sunt interesati sa afle date despre proiectele finantate cu fonduri europene. Seful Delegatiei Comisiei Europene, Jonathan Scheele, a lasat sa se inteleaga ca romanii ar trebui sa fie mai activi si mai deschisi la schimbarile care se produc in jurul lor. "Proiectele finantate din fonduri UE promoveaza romanii cu atitudine de cetateni europeni, oameni care cred in fortele si in sansa lor.

Aici, in Romania, aveti o problema: nu credeti suficient in tara voastra. Eu cred mai mult in Romania decat voi. Daca vreti ca Romania sa adere cu o imagine pozitiva, va trebui ca voi sa aveti in primul rand o imagine pozitiva a tarii voastre", a precizat Scheele. "Romanii trebuie sa inceapa sa bata la usile autoritatilor locale, institutiile care pot solicita cele mai multe fonduri, cerandu-le sa isi asume responsabilitatea de a derula proiecte similare. De la 1 ianuarie 2007, vor veni foarte multi bani de la UE, dar nu va mai fi ?Mama statul? care sa fie certat daca nu se poate ajunge la fonduri. Autoritatile locale sunt majore, vaccinate si vor trebui sa se implice si sa construiasca proiecte", a declarat la randul sau Anca Boagiu, ministrul Integrarii Europene.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.