Sase artere din Bucuresti poarta ghinion conducatorilor auto. Cele mai multe accidente de circulatie din acest an au avut loc in zonele foarte aglomerate si s-au soldat cu zeci de morti si raniti grav. Conducerea Brigazii de Politie Rutiera (BPR) a Capitalei a prezentat, ieri, cele mai fierbinti puncte in care se produc tragediile, acesta fiind si motivul pentru care a decis suplimentarea numarului de politisti care asigura supravegherea traficului.

Soseaua Pantelimon ocupa primul loc in topul "negru" al drumurilor. 15 accidente, un mort si 14 persoane ranite. Acesta este bilantul din acest an. Urmeaza Soseaua Bucuresti - Ploiesti, cu 12 evenimente, 5 persoane decedate si 7 raniti. Pe Calea Grivitei, politistii au fost solicitati sa intervina la 12 evenimente, in care tot atatea persoane au necesitat ingrijiri medicale. Soseaua Colentina "a bifat" 9 accidente in care 5 oameni si-au pierdut viata si alti 6 au ajuns la spital.

Pe ultimele 2 locuri se situeaza bulevardele Drumul Taberei si Timisoara, cu cate 9 tragedii, 9 morti si 11 raniti. Potrivit sefului BPR, comisar-sef Marian Motoc, traversarea neregulamentara a drumului de catre pietoni (44,5%) este prima cauza a acestor evenimente grave. Pe urmatoarele locuri se regasesc neacordarea de prioritate (10,6%), nerespectarea vitezei legale ori neadaptarea acesteia la conditiile de drum (10,2%), nerespectarea culorii semaforului (9,2%), imprudenta sau nesupravegherea copiilor (2,6%).

Politistii mai spun ca cele mai multe tragedii s-au produs in zilele de luni si marti, cate 127, respectiv 119 fapte. In total, in Capitala au fost inregistrate 750 de evenimente, cu 99 mai multe decat in 2004. 115 morti si 679 de raniti grav sunt rezultatul nerespectarii legislatiei rutiere.

Agenti, incadrati din sursa externa

Pentru prima data in ultimii 14 ani, BPR a reusit sa obtina o suplimentare de posturi consistenta. 29 de agenti, incadrati din sursa externa se afla de 5 zile la instruire pentru a putea fi trimisi in intersectii. 14 dintre ei sunt absolventi de studii superioare si 12 sunt studenti. Fiecare a fost evaluat in cadrul unui concurs, urmand ca in ianuarie sau februarie sa fie apti pentru a face fata traficului infernal din Bucuresti.

"Suntem constienti ca rezultatele muncii lor nu au cum sa apara in cateva zile, insa suntem siguri ca vor face treaba buna. Ei reprezinta cea mai mare infuzie de tinerete de la Brigada, dar si cea mai mare promotie dupa anii 91-92", a declarat comisarul-sef Motoc, adaugand ca la inceputul anului viitor alte 70 de persoane vor fi angajate in structurile Politiei Rutiere. Teoretic, in fiecare intersectie din Capitala ar trebui sa se afle un echipaj de politie, insa pentru ca efectivele sunt insuficiente, in acest moment in doua schimburi, in strada lucreaza 150 de agenti si ofiteri. In aceste zile, Bucurestiul este aproape paralizat de aglomeratie, motiv pentru care oamenii legii recomanda evitarea mai multor zone.

Este vorba despre: Bd. I.C.Bratianu - str.Coltei, Calea Dorobanti - Sos. Stefan cel Mare, Stefan cel Mare - Calea Floreasca, Bd.Carol I - Calea Mosilor, Sos. Stefan cel Mare - str. Lizeanu, Sos. Mihai Bravu - Bd. Ferdinand I, Sos. Colentina - Sos. Fundeni, P-ta Bucur Obor, Bd. Dimitrie Cantemir - Bd. Marasesti, Sos. Progresului - Calea 13 Septembrie, Dr. Taberei - str. Razoare, Bd. Eroilor - str. Carol Davila, Bd. Iuliu Maniu - Bd. Gen. Vasile Milea, Bd. Uverturii - Sos. Virtutii. De asemenea, cei care identifica probleme, cum ar ambuteiajele, modul defectuos in care se desfasoara circulatia, lipsa unor semne de circulatie sau defectarea semafoarelor, sunt rugati sa sesizeze toate aceste nereguli la telefonul 9544.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.