E putin probabil ca Sir Elton John sa se fi gandit la Romania cand a lansat melodia „Sorry seems to be the hardest word“ („E cel mai greu sa spui imi pare rau“).

Dar in mod sigur s-ar potrivi, pentru ca, in Bucuresti, sa-ti ceri scuze este o raritate, la fel ca si "va rog" sau "multumesc", scrie Debbie Stowe intr-un comentariu aparut in cotidianul britanic "Daily Telegraph". Pentru a-si sustine afirmatiile, jurnalista povesteste cateva intamplari prin care a trecut in capitala Romaniei.

"La inceputul anului - scrie ea - m-am mutat impreuna cu prietenul meu intr-un minunat si linistit apartament de trei camere din centrul orasului. Trei luni mai tarziu, intr-o dimineata, am fost treziti la ora 8 dimineata de zgomotul unei masini de gaurit, care se auzea din apartamentul de langa noi. Am aflat apoi ca intreaga cladire va fi renovata, iar lucrarile vor dura aproape un an.

Zgomotul era cu mult peste limita permisa, asa ca l-am sunat pe directorul companiei de constructii, pentru a depune o plangere. Acesta ne-a invitat sa ne culcam eventual la ora noua seara, sau sa dam compania in judecata. Aversiunea fata de ideea de a-ti cere scuze este foarte raspandita. Saptamana trecuta, masina ne-a fost blocata in parcare de un alt autovehicul.

Dupa ce am asteptat in drum aproximativ un sfert de ora, sperand in zadar ca una dintre persoanele care trec pe langa acea masina era soferul acesteia, de dupa bloc au aparut doua femei si s-au indreptat catre vehicul. Atunci cand Vasile, politicos, le-a atras atentia celor doua ca ne-au blocat, ni s-a raspuns ca masina noastra era acolo de cateva ore si ca nu s-au gandit ca vom pleca. Apoi au plecat pur si simplu. As fi uitat totul imediat daca ar fi spus pur si simplu "ne cerem scuze".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.