Consilierii municipali discuta, joi, propunerea municipalitatii de rectificare negativa a bugetului din acest an al Capitalei cu 178 de milioane de lei, subventiile RADET si RATB nefiind afectate.

Potrivit MEDIAFAX, municipalitatea motiveaza, in raportul de specialitate al proiectul de hotarare, ca o cauza care a dus la rectificarea negativa a bugetului este "neincasarea semnificativa a cotelor din impozitul pe venit" in primele zece luni ale anului.

Totodata, municipalitatea arata ca, din motive economice obiective, nu au putut fi valorificate unele active financiare si nefinanciare la nivelul planificat initial, fiind vorba in primul rand de cabinetele medicale, amenzile de la Politia Locala si veniturile ce urmeaza sa fie recuperate de la persoanele care au beneficiat de consolidarea locuintelor din fonduri de la bugetul de stat si bugetul local.

Tot printre motivele prezentate in raportul de specialitate al proiectului se afla si "neincasarea semnificativa a veniturilor de la bugetul de stat in anul 2012", printre care cea mai importanta este participarea Guvernului la finantarea Stadionului National.

Rectificarea negativa nu afecteaza subventiile Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termicesi Regiei Autonome de Transport Bucuresti, fiind propusa doar "ajustarea bugetelor acestor institutii", cu 20 de milioane de lei la RADET si 43 de milioane de lei la RATB.

Potrivit proiectului care va fi discutat joi in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, bugetul Capitalei se rectifica atat la venituri, cat si la cheltuieli in minus cu suma de 178.609.000 de lei.

Bugetul institutiilor finantate din venituri proprii si subventii se suplimenteaza la venituri cu 61.401.000 de lei, iar la cheltuieli cu 61.666.000 de lei. Diferenta dintre venituri si cheltuieli provine de la bugetele spitalelor si fiind asigurata din excedentul anilor precedenti, se precizeaza in proiect.

Sumele din bugetele creditelor externe si fondurilor externe nerambursabile aprobate initial nu se modifica.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Bugetul Capitalei pentru 2012 a fost aprobat la sfarsitul lunii martie de consilierii generali, fiind in valoare de peste 4,6 miliarde de lei, aproape egal cu cel din 2011, cand a fost de 4,5 miliarde de lei.

Sursele bugetului local al Capitalei sunt constituite din venituri proprii reprezentand impozite, taxe si alte venituri locale si cotele defalcate din impozitul de venit, sume de la bugetul de stat, imprumuturi, venituri proprii ale institutiilor, sume din fonduri europene.

In bugetul Capitalei cheltuielile de personal reprezinta aproximativ 7,5 procente, cheltuielile cu bunurile si serviciile reprezinta 28,45 la suta, subventiile diferitelor regii sunt 22,15 la suta, iar cheltuielile de investitii reprezinta aproximativ 30 la suta. Datoria publica a municipalitatii reprezinta aproximativ cinci procente din buget.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.