Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor pianistei Mihaela Ursuleasa, a anuntat sambata primul-ministru Victor Ponta.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, primul-ministru Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanțe familiei Mihaelei Ursuleasa, exprimandu-și profundul regret pentru trecerea in neființa a artistei.

"Am primit extrem de greu vestea plecarii dintre noi a pianistei Mihaela Ursuleasa. In numele Guvernului, si al meu personal, adresez sincere condoleante si expresia intregii noastre compasiuni pentru familia indoliata, pentru toti cei care au cunoscut-o si au pretuit-o. Vom fi cu totii alaturi in aceste clipe de tristete. Regret profund aceasta tragica si neasteptata pierdere pentru cultura romaneasca, dar si pentru natunea romana ca intreg", spune premierul Victor Ponta.

"Desi este o compensatie infima pentru aceasta imensa pierdere, vreau sa asigur familia indoliata ca Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor", a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Pianista Mihaela Ursuleasa va fi inmormantata vineri, 10 august, la ora 9:30, la cimitirul Bellu din Bucuresti. O ceremonie in memoria pianistei Mihaela Ursuleasa va fi organizata si la Viena, marti, de la ora 15:00, la Biserica ortodoxa "Invierea Domnului si Sf. Apostol Andrei" (Simmeringer Hauptstr. 161, 1110 Viena).

Ulterior, trupul neinsufletit al artistei va fi adus in Romania, pentru inmormantare, scrie hotnews.ro.

Pianista Mihaela Ursuleasa a fost gasita decedata in apartamentul ei din Viena joi, de impresara sa, Andreea Butucariu. Ursuleasa, care avea 33 de ani, se stabilise la Viena de foarte multi ani, unde locuia cu mama ei si fetita sa de sapte ani.

Potrivit wien.orf.at, politia austriaca indica drept cauza probabila a mortii pianistei o "hemoragie cerebrala" sau o "cazatura fatala". Totodata, a fost indicata drept cauza a mortii o rupere a unui anevrism cerebral, in presa germana citata de AFP.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.