Elevi care provin din familii dezorganizate sau "copii de bani gata" sunt, de cele mai multe ori, implicati in cazurile de violenta in scoala, iar sanctiunile ar trebui inasprite.

Liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, a declarat, miercuri, ca rezultatele partiale transmise de Ministerul Educatiei indica un numar mare de violente si alte incalcari de regulament in scoli, adica, in medie, o suta de astfel de acte pe judet.

"In primul rand, cred ca sanctiunile sunt mult prea blande in actualul regulemant. Singura masura este scaderea notei la purtare si se pare ca nu are efect pentru foarte multi elevi. Poate ar trebui introdusa exmatricularea si in invatamantul obligatoriu. Inainte erau acele centre de reeducare. Pe de alta parte, sunt si multi parinti care nu se implica in educatia copiilor, si aceasta este o alta cauza. Nu dau cu anii la scoala si uneori vin si chiar agreseaza profesorii daca aplica sanctiuni copilului", a spus presedintele FSLI.

Hancescu a precizat ca, in majoritatea cazurilor, este vorba de copii din familii dezorganizate sau de "copii de bani gata", iar vina parintilor nu poate fi ignorata.

Peste 4.000 de cazuri de violente in scoli, inregistrate in ultimele 3 luni

"Este clar ca e vina parintilor. Cand le cumpara masini de zeci de mii de euro nu stiu daca le dau si cea mai buna educatie copiilor. Elevii au foarte multe drepturi, mai putine obligatii. Sunt atatea cazuri in care dascalii sunt jigniti de elevi si elevii nu patesc nimic. Iar daca profesorul ia masuri, toata mass-media este impotriva acelui dascal", a mai spus Hancescu, potrivit MEDIAFAX.

Liderul sindical crede ca amplasarea unor camere de supraveghere in scoli ar putea fi utila, mentionand ca acum paza trebuie asigurata de catre cadrele didactice, fiecare unitate de invatamant fiind obligata sa asigure in pauze supravegherea.

Citeste si:
Zelenski, noi sancțiuni împotriva Rusiei și aliaților săi: „Peste...
Zelenski, noi sancțiuni...

Tot pentru combaterea violentei in scoli, in opinia lui Simion Hancescu ar trebui implicati mai multi factori: politia locala, scoala, familia, autoritatile locale.

"Este un lucru ingrijorator. Au murit elevi, iar acest lucru este inadmisibil. A crescut doza de rautate a copiilor, si asta pleaca de la o problema a societatii. Trebuie gasite niste solutii. Sunt foarte multe cazuri in care dascalilor le este frica sa se implice si chiar sunt neputinciosi. Pe langa umilirea materiala, nici respect nu exista din partea elevilor si parintilor. Daca un dascal da intr-un elev, apar politia si toata presa. Daca un elev da intr-un dascal, nu i se poate face nimic", a mai spus Hancescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.