Proiectul Legii Sanatatii vizeaza o schimbare majora de abordare a asigurarilor de sanatate, astfel incat statul va deconta mai degraba serviciile si medicamentele scumpe decat pe cele banale.

Pana pe 1 iunie, pe masa guvernantilor va sta un nou proiect de lege care vizeaza reforma sanitara.

Una dintre cele mai importante schimbari care se prefigureaza se refera la modul in care vom fi asigurati de acum incolo. Din acest punct de vedere filozofia pare sa fie alta decat pana acum.

Sanatatea ne “costa” sub 4% din PIB

“Ne asiguram pentru boli majore si grave sau pentru afectiuni minore?! De multe ori aud din gura pacientilor: «Domnule, am platit toata viata la sanatate, iar acum nu beneficiez nici macar de o analiza de sange gratuita? Acestor persoane as vrea sa le spun ca nu pentru analize simple trebuie sa se asigure, ci pentru boli grave, cu risc major", a declarat actualul ministrul al Sanatatii, Vasile Cepoi, la dezbaterile organizate de fundatia Expert Forum.

Asiguratii vor primi sprijin daca se vor imbolnavi de boli cronice, precum cancer, hepatita, diabet si altele, care sunt costisitoare si primesc medicatie mai scumpa pentru majoritatea populatiei, potrivit romanialibera.ro.

Astfel, medicamentele utilizate sporadic precum antiinflamatoarele, expectorantele, antiinfectioasa, vitaminele si antiseptice nu vor fi decontate de catre stat in cadrul pachetul de baza de sanatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.