Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: "Vom infiinta crese la locul de munca al parintilor".

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a vorbit cu evz.ro despre "strategia demografica" a institutiei sale, prin care se urmareste stimularea natalitatii.

"Suntem ingrijorati de evolutia demografica din Romania, pentru ca populatia scade si in acelasi timp imbatranirea este accentuata. Imbatranirea populatiei va duce, in timp, la dezechilibre grave pe piata muncii, in sistemul de pensii, de asistenta sociala, sistemul asigurarilor de sanatate. Am decis sa reactivam Comisia Nationala pentru Populatie si Dezvoltare", a declarat ministrul.

Populatia activa vs. pensionari: Angajatii se vor injumatati in 50 de ani

Primul element pe care il propun guvernantii este "dezvoltarea retelei de crese si gradinite". Aceasta implica parteneriate cu alte ministere, cu primariile si cu micile intreprinderi. Exista in zonele industriale mai multe intreprinderi care au identificat un teren si vor putea sa realizeze o gradinita modulara.

"Vom infiinta astfel crese si gradinite la locurile de munca ale parintilor. Pentru ca o mama se va simti mult mai in siguranta atunci cand, in pauza de masa poate sa coboare, sa-si vada copilul. Sau, pe o camera video, sa poata sa vada ce se intampla in gradinita care e foarte aproape de locul de munca", a adaugat Boghicevici.

Citeste si:
Cand isi revine indemnizatia de crestere a copilului?

O propunere controversata pentru rezolvarea crizei demografice este adoptarea unei legi care impune consilierea psihologica pentru femeile care vor sa avorteze.

Proiectul legislativ apartine PDL si a atras nemultumirea mai multor ONG-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.