Cui nu-i place inghetata, berea sau cine nu mananca paine? Insa cati dintre noi stiu exact ce se afla in alimentele pe care le consumam cel mai des?

Supele sau cremele sub forma de prafuri din comert pot contine aditivul E551, dioxidul de siliciu, care nu este nimic altceva decat cea mai importanta componenta a sticlei.

Aromele de vanilie si zmeura ale inghetatei
, in mod special, sunt “ameliorate”, in unele cazuri, cu o substanta provenita din secretiile anale si din urina de castor. Aceasta substanta a fost numita de catre Autoritatea Americana pentru Controlul Alimentelor si Medicamentele (FDA) castoreum si face parte din categoria “aromelor naturale”, potrivit adevarul.ro.

Un tip de gelantina extrasa din vezica de peste uscata a unei anumite specii este introdus mai ales in berile din Marea Britanie. Substanta grabeste limpezimea berii si da o culoare aurie specifica.

Lanolina, o substanta extrasa din grasime din lana de oaie, este folosita, in principal, in gumele de mestecat. De asemenea, poate fi gasita si in cosmetice, lotiuni de plaja si produse pentru bebelusi, scrie BusinessInsider.com.

Painea produsa in cantitati industriale contine un animoacid numit L-cisteina sau E920. Pana acum nimic dezgustator, cu totii am vazut ca pe eticheta de paine sunt trecute tot felul de E-uri si conservati, insa putini stiu ca L-cistenia se extrage din firele de par uman sau din pene de rata.

Citeste si
Cele mai nocive mezeluri: Contin pana la 14 aditivi alimentari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.