Afla cum poate un deputat destept si descurcaret sa dea tunuri imobiliare, fara sa-l deranjeze nimeni.

Potrivit procurorilor, incepand cu anul 2006, Mihail Boldea a constituit un grup infractional, activ in perioada 2006 - 2008. Escrocii imobiliari au folosit diverse acte false, inclusiv hotarari judecatoresti, ori au obtinut hotarari judecatoresti nereale, prejudiciul total cauzat fiind de peste 895.000 euro si 590.000 euro, scrie evz.ro.

Pentru obtinerea unor importante proprietati in orasul Galati, avocatul Boldea a folosit, potrivit procurorilor, mai multe metode:

- fabricarea unor antecontracte de vanzare-cumparare pe baza carora sa obtina apoi titluri de proprietate, in instanta, pentru interpusii sai
- obtinerea de titluri de proprietate prin uzucapare (procedura juridica prin care o persoana poate revendica o proprietate daca a locuit 30 de ani intr-o locuinta fara sa-i fie tulburata posesia), desi terenurile aveau in realitate proprietari, scrie riseproject.ro.

Deputatul Mihai Boldea, cercetat pentru "tunuri" imobiliare de 1 mil. euro

Cum sa furi de la persoane decedate

Boldea s-a folosit de socrul sau, Tudorache Postelnicu, pentru a intra in posesia unui imobil istoric construit in 1882 (Hanul Vechi). Adevarata proprietara a cladirii, murise in anul 2000, dar acest fapt nu l-a oprit pe Postelnicu (reprezentat de avocatul Boldea) sa prezinte un act de cumparare - vanzare fals datat din 1975.

Pe baza acestui act, Tudorache Postelnicu si-a cerut drepturile de proprietar in tribunal in februarie 2007, potrivit gandul.info.

Pentru a grabi procedura procesului, Boldea a mai inventat un mostenitor al adevaratei proprietare si doi martori care au declarat ca Postelnicu a locuit in cladire in 1989.

In plus, in iunie 2007, Mihail Boldea a depus la instanta doua documente false care dovedeau ca imobilul a apartinut pana in 1961 Letitiei Barladeanu si ca in 1986 Tudorache Postelnicu figura ca locatar al imobilului
. Toate aceste date erau false.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Cazul Boldea, cunoscut autoritatilor in drept din 2008

Cum sa inventezi martori?

In cazul unui altui imobil obtinut prin fals si inselaciune, Mihail Boldea l-a folosit pe Fanel Dumbrava, invinuit in dosar pentru a revendica in instanta un imobil din strada Tunelului numarul 95, din Galati.

"In realitate, invinuitul Dumbrava Fanel este o persoana fara adapost, fara loc de munca, nu realiza niciun fel de venituri si nu a detinut niciodata in proprietate vreun imobil", arata procurorii DIICOT.

Cand te ajuta natura

Cu o alta ocazie, grupul lui Boldea a reusit sa gaseasca o persoana care semana izbitor de mult cu proprietarul de drept al unui imobil din Galati. Cu ajutorul "clonei", Boldea a reusit sa convinga un notar batran din Barlad sa semneze in vederea vanzarii imobilului, scrie evz.ro.

4.000.000 de lei de la o companie

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

In 2010, Mihai Boldea impreuna cu Bogdan Alexandru Boza si Mihaela Cristina Bolboceanu au incercat sa obtina 4.000.000 de lei de la SC Arcada Companya SA. Cei trei au actionat in instanta compania pe baza unui contract falsificat, incheiat intre Boza si SC Arcada Company SA.

In plus, acestia au folosit si unui raport de expertiza grafica intocmit de o persoana ce nu avea calitatea de expert, in vederea obtinerii unei hotarari judecatoresti definitive in favoarea lor, potrivit aceleiasi surse.

Alti 300.000 de euro cu ajutorul boschetarilor

Pentru a obtine pe imobilul de strada Morilor nr 130 din Galati, proprietarul de drept a fost substituit cu o alta persoana, care a semnat la notar actul de vanzare a casei catre acolitii lui Boldea. In cazul Parcului CFR (7.700 mp), Boldea a platit cu 600 de lei un boschetar pentru a participa cu numele sau pe actele de vanzare.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...

Profitul lui Boldea din revanzarea terenului a fost de 300.000 de euro!

Una peste alta, procurorii DNA s-au sesizat si ei in aceasta cauza, tinand cont ca in filiera infractionala, alaturi de Boldea, au intrat mai multe persoane cu functii publice la nivelul Prefecturii, Camerei de Arbitraj, Oficiului de Cadastru si Primariei Galati, relateaza adevarul.ro.

Citeste si: Boldea a fugit din tara: Va fi dat in urmarire internationala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.