A trecut o zi in care Gheorghe Vladan a fost audiat de politie. Afla ce se va intampla cu agentul ucigas si care este starea de sanatate a victimelor sale.

Gheorghe Vladan, autorul atacului armat de luni, de la coaforul din zona Perla, le-a spus marti procurorilor ca "nu isi aduce aminte nimic" din cele intamplate cu o zi in urma, relateaza hotnews.ro.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a preluat marti cazul, a precizat ca in urma identificarii victimelor s-a stabilit ca agentul Gheorghe Vladean a tras un glont in sotia lui, Florina Vladan, care i-a lezat inima si un plaman. Casiera care a incercat sa il scoata din coafor a fost impuscata de trei ori, fiindu-i lezat unul dintre plamani. Cele doua femei au murit in urma atacului.

  • Victimele, in stare stabila

Gheorghe Vladan a tras in total 11 gloante cat timp s-a aflat in coafor, lovind opt persoane (doua au fost ucise). Sase persoane - doi barbati si patru femei - au fost internate la spitalele Floreasca si Elias, scrie evz.ro.

"Doua persoane de la Floreasca au fost deja investigate, aflandu-se, acum, la Terapie Intensiva, iar cea de-a treia este inca la computerul tomograf. Unul dintre barbati a scapat miraculos, glontul a trecut din partea dreapta in partea stanga fara sa produca leziuni grave", a declarat, aseara, Bogdan Oprita, purtator de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca.

Trei dintre victimele sale au internate, iar astazi se afla in stare stabila.

  • In ce stare se afla Vladan?

Avocata din oficiu a lui Gheorghe Vladan a declarat ca barbatul se afla sub tratament pentru depresie severa, nu este constient de gravitatea celor intamplate, dar regreta ce a facut si a intrebat de mai multe ori daca sotia lui traieste, conform mediafax.ro.

"M-a intrebat de mai multe ori daca sotia lui traieste, nu realizeaza inca ce s-a intamplat. Inca nu este constient", a declarat avocatul din oficiu al lui Vladan, Eugenia Radoi, dupa ce a participat la perchezitia din locuinta barbatului.

Citeste si:
Momente de panică în America Express. Un șofer a scos pistolul la...
Momente de panică în America...

Gheorge Vladan se afla, la aceasta ora, in fata magistratilor, care urmeaza sa decida daca emit mandat de arestare preventiva pe numele sau. Locuinta lui Gheorghe Vladan a fost perchezitionata marti de anchetatori, in prezenta acestuia.

Radoi a declarat ca la perchezitie au fost gasite 60 de cartuse pentru pistolul Glock pe care barbatul l-a folosit in atac, zece intr-o cutie si 50 intr-o alta cutie.

  • Politisti cercetati, dupa atac

Politisti ai Sectiei 14 Bucuresti sunt cercetati disciplinar in urma atacului de la coafor, intrucat Florina Vladan a facut plangere impotriva sotului sau. In 1 martie, Florina Vladan l-a reclamat pe sotul sau la Sectia 14 Politie, pentru comportament agresiv si a precizat ca Gheorghe Vladan are permis de arma.

Barbatul fusese convocat convocat la Sectia 14 Politie pentru luni, la ora 14.00, insa nu s-a prezentat.

Citeste si:
Unde fac duș bucureștenii care nu au apă caldă
Unde fac duș bucureștenii...

Directorii policlinicii "Nicolae Kretzulescu", institutia MAI unde Gheorghe Vladan a lucrat ca sofer pe ambulanta, au intrat in vizorul reprezentantilor Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) si sunt cercetati disciplinar, scrie adevarul.ro.

MAI ii acuza pe directorul Centrului Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretzulescu", Daniel Botez, dar si pe adjunctul acestuia, Bogdan Tudorache, ca, nu au luat masuri in privinta lui Gheorghe Vladan, criminalul de la coaforul Perla, si ca nu au tinut cont de starea de sanatate a acestuia si de faptul ca lua antidepresive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.