Este bine știut faptul că în București apa caldă este o mare problemă, în special în ultima perioadă. Din cauza lucrărilor pe rețea și defecțiunilor tot mai dese, bucureștenii au început să găsească soluții tot mai ingenioase pentru a profita de un duș cu apă caldă. La capitolul imaginație, românii fac față cu brio.

Bucureștiul fără apă caldă. Unde fac duș bucureștenii

Problema cu apa caldă a paralicat mai multe blocuri de locuit din Capitală. Astfel, românii nu s-au descurajat și au încercat să găsească alternative pentru a face un duș cu apă caldă. Unii dintre aceștia au recurs la metoda de pe vremea comunismului și își încălzesc apa la aragaz.

Alții au decis să se folosească de dușurile din sălile de sport sau să își facă baie la cap la saloanele de frumusețe. Cei care sunt și mai economi și-au scos pe balcon în bătaia soarelui cratițe pline cu apă pentru a se încălzi. Bucureștenii nu s-au pierdut cu firea și au ales să se adapteze situației, chiar dacă nu sunt mulțumiți.

De partea cealaltă, autoritățile spun că alimentarea Capitalei este într-o situație critică. Avariile de pe rețea sunt la ordinea zilei/ În timp ce unele țevi sunt reparate, altele se defectează. Aceasta sunt atât de vechi încât autoritățile se mai miră că au rezistat atâta timp.

Ajută un prieten să facă un duș cu apă caldă

Bucureștenii au ajuns să meargă la prieteni, rude, colegi ca să poată să facă și ei un duș cald, că doare prietenul la nevoie se cunoaște. Alți români profită de condițiile de la birou șin se bucură de un duș recent cu apă caldă.

Nu este pentru prima oară când bucureștenii au de îndurat o asemenea situație critică. În toamna anului trecut, zeci de blocuri au rămas fără apă caldă, însă pentru o perioadă mai scurtă ca acum.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că iarna aceasta va fi mai bună decât iarna trecută, referindu-se la situaţia lucrărilor la sistemul de termoficare.

„Dacă vorbim de problema căldurii şi a apei calde, dacă vorbim punctual, acum suntem în luna iulie, avem o revizie obligatorie. Problema apei calde vine din reţeaua noastră de conducte (..) şi vine din producţie şi aici e o mare problemă, care nu e la noi, ci la Ministerul Energiei, din centrale vechi”, a spus primarul la B1TV, potrivit News.ro.

Citeste si:
Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă
Bucureștiul ar putea rămâne...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.