Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că iarna aceasta va fi mai bună decât iarna trecută, referindu-se la situaţia lucrărilor la sistemul de termoficare.

Nicuşor Dan spune că este în curs de implementare o centrală provizorie la fostul CET Titan, care va funcţiona începând din această iarnă.

Nicușor Dan: Am avut ghinion cu războiul din Ucraina şi nu au început în martie cum trebuia

„Dacă vorbim de problema căldurii şi a apei calde, dacă vorbim punctual, acum suntem în luna iulie, avem o revizie obligatorie. Problema apei calde vine din reţeaua noastră de conducte (..) şi vine din producţie şi aici e o mare problemă, care nu e la noi, ci la Ministerul Energiei, din centrale vechi”, a spus primarul la B1TV, potrivit News.ro.

El a precizat că în luna iulie o problemă specială este că CET Sud este în revizie.

”În mod normal a trebuit să îl suplimentez cu CET Progresul numai că nici acesta, nici conductele pe zona de est nu fac faţă la presiune, atunci am avut avarii şi mulţi oameni fără apă caldă”, a arătat Nicuşor Dan.

”O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută. În mod deliberat s-au făcut nişte lucrări şi s-a oprit apa caldă în câteva zone, pentru câteva săptămâni, ca locurile unde noi ştim că sunt avarii să nu se mai producă iarna asta. Pe scurt, pe ceea ce înseamnă transport, avem patru şantiere în desfăşurare, câte 10 kilometri fiecare. Am avut ghinion cu războiul din Ucraina şi nu au început în martie cum trebuia, dar o să facem aproximativ 35 de kilometri anul acesta ceea ce înseamnă mult mai mult decât s-a făcut până acum”, a afirmat el.

Nicușor Dan: Sunt convins că iarna asta o să fie mai bine

Primarul Capitalei spune că o centrală provizorie la fostul CET Titan este în curs de implementare.

Citeste si:
Ciolacu: „Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Generală”
Ciolacu: „Gabriela Firea este...

„Anul trecut, 2021 nu aveam licitaţiile făcute. Am pierdut anul 2021 pentru că administraţia anterioară prevăzuse că o singură companie municipală poate să facă 60 de km, când ea poate să facă 10 km pe an. Ce am făcut în 2021? Am făcut toate licitaţiile şi ca să intrăm în primăvara lui 2022 în forţă. (..) Chiar dacă am avea un număr infinit de bani şi de constructori tot nu vom putea să avem un ritm mai mare de 50-60 de km pe an, pentru că trebuie să furnizăm apă şi căldură”, a precizat primarul.

El a mai spus că în vara aceasta s-au făcut lucrări acolo unde specialiştii ştiu că situaţia este critică, pe 200 sau 250 de metri. ”Sunt convins că iarna asta o să fie mai bine”, a punctat el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Iulie 2022 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.