Cainele e al tatalui, pisica a mamei. Sau invers, dupa caz. Insa, ce faci cand in familie apare al treilea membru important: bebe-ul? Ce este mai bine pentru copil: un caine sau o pisica?

Lupta dintre acesti doi rivali s-a dat de mii de ani, insa aceasta nu trebuie sa se mute la tine in apartament. Afla care sunt avantajele si dezavantajele in cazul in care alegi un catel sau o pisica.

  • Cainele, sau cel mai bun prieten al omului

Cainele familiei, vaccinat si supravegheat in preajma copilului, poate sa inlocuiasca cea mai buna bona, jucaria preferata si chiar minutele petrecute cu rugaminti si straduinta pentru a-l adormi.

Un prim avantaj tine de sanatate: sistemul imunitar al copiilor crescuti in compania unui caine este mult mai puternic, variat dezvoltat, toleranta la factori externi fiind mult mai mare. Apoi, gradul de socializare este mai crescut. Minimul de exercitii fizice zilnice pe care ar trebui sa le faca vor veni de la sine si vor mai fi percepute ca o placere si un mod de a interactiona cu alti oameni/copii care au aceeasi pasine.

In preajma unui caine, copii invata sa-si asume responsabilitati si vor da dovada de mai multa atentie la tot ceea ce se intampla in jurul lor, capatand mai multa incredere in ei.

Proprietarii unui caine beneficiaza de pe urma lui si de mai multa armonie in cadrul familiei, studii efectuate arata ca dupa achizitionarea unui caine posesorii lui petrec mai mult timp impreuna intr-un cadru mai relaxat.

La polul opus, armonia pe care o poate aduce un caine intr-o familie cu copii, poate fi destramata in cazul in care cainele are o personalitate puternica, prost educata. Acesta poate sa nu tolereze prezenta unui membru nou in familie si faptul ca este dat la o parte in favoarea copilului, iar de aici pana la sentimentul de gelozie este doar un pas. Deci, mare grija cum alegeti in primul rand rasa animalului ( sunt rase predispuse pentru familii cu copii. Exemplu: Dalmatian, Labrador, Golden Retreaver).

Citeste si:
Cum să ai grijă în mod ideal de digestia pisicii tale ?
Cum să ai grijă în mod ideal...

  • Pisica, sau rasfatata familiei

In cazul in care optati pentru a avea o pisica sau detineti deja una, copilul va fi cel putin la fel de incantat ca si in cazul unui catel. Insa aici, lista dezabantajelor primeaza in defavoarea felinelor ca animale de companie.

O pisica este mult mai capricioasa in ceea ce priveste un membru nou in gospodarie. Nu stie si nu va stii niciodata sa deosebeasca joaca prichindelului, si-l va putea rani.

Clinic, medicii nu recomanda pisicile din simplu motiv ca parul lasat de aceastea este unul mult mai usor de inhalat de cel mic, decat in cazul parului de caine.

In schimb sunt adevarati “vraci”. Este deja stiut ca micutele feline isi simt stapanii cand sunt bolnavi, si vor fi cele mai fidele “asistente” fiind mereu langa/in patul acestuia. Prezenta in camin a unei pisici este benefica: calmeaza si relaxeaza, aceasta fiind un magnet al energiei negative.

Citeste si:
Transformarea apartamentului tău: importanța designului interior și...
Transformarea apartamentului...

Insa oricat de stransa ar fi “batalia” dintre aceste doua creaturi care ne fac viata mai frumoasa , oricate bile albe si negre ar acumula fiecare dintre ele, alegerea ne apartine, dar orice alegere trebuie cantarita, iar pe primul plan trebuie pus copilul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.