Este si foarte usor, dar totodata educarea stilului de viata poate fi extrem de dificila daca de mici copii am fost invatati altfel decat ar trebui.

Sanatatea este ca un proces care trebuie intretinut in mod permanent. Stiinta a evoluat si astfel am putut ajunge la concluzii care sa ne ajute in mentinerea sanatatatii.

Iata ce obiceiuri proaste ne imbolnavesc

  • Suplimentele alimentare si medicatia in exces

Multe persoane iau medicamente fara a fi nevoie, de exemplu antibioticele care sunt utilizate mult peste rata prescrisa pentru afectiuni; analgezicele – oamenii prefera sa ia o pastila la durerile frecvente de cap decat sa se duca la doctor sa afle care e cauza durerilor; alte persoane la cel mai mic simptom nu isi lasa organismul sa actioneze ci iau imediat pastile.

Un alt subiect il reprezinta suplimentele alimentare. Acestea ar trebui luate de cei care au nevoie de ele si nu neaparat de oamenii sanatosi.

  • Viata de noapte

Stilul de viata modern este unul alert, cu o multime de responsabilitati, dar si de tentatii, astfel ca majoritatea adultilor si din pacate si a copiilor obisnuiesc sa mearga la culcare tarziu in noapte.

Acest obicei este insa foarte nociv pentru ca organismul nostru prezinta un bioritm hormonal si organic astfel incat lucrurile trebuie sa se intample “ca la carte”. Somnul de dupa ora 21:00 este extrem de important pentru regenerarea organismului si pentru reglarea unor mecanisme endocrine.

Afla restul obiceiurilor care ne imbolnavesc pe
healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.