Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar continua la Ministerul Sanatatii (MS).

Joi, echipa ministerului s-a intalnit cu reprezentantii asociatiilor reprezentative ale pacientilor din Romania.

Suntem interesati de opinia beneficiarilor sistemului de sanatate in aceeasi masura ca si de cele ale profesionistilor din sistem. In acest sens asteptam propunerile dumneavoastra concrete privind elaborarea noii legislatii din domeniul sanitar”, a declarat Vasile CEPOI, secretar de stat din Ministerul Sanatatii.

Reprezentantii asociatiilor de pacienti au subliniat ca, una dintre problemele de interes pentru beneficiarii sistemului o reprezinta elaborarea pachetului de baza de servicii medicale care trebuie realizat, in opinia acestora, cu acordul si contributia pacientilor. Alte teme de interes dezbatute au fost cele care privesc statutul unitatilor medicale, precum si si forma de organizare a sistemului asigurarilor sociale de sanatate.

Dezbaterile pe tema elaborarii proiectului de act normativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar vor continua saptamana viitoare, conform calendarului de consultari. Prima intalnire a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie cu profesionistii din sistem, respectiv Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Farmacistilor din Romania si Colegiul Medicilor Dentisti din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.