Prima intalnire a avut loc cu profesionistii din sistem, respectiv Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Farmacistilor din Romania si Colegiul Medicilor Dentisti din Romania.

“Scopul acestor consultari va fi acela de a cunoaste asteptarile tuturor celor implicati in functionarea sistemului sanitar, dar si a reprezentantilor societatii civile asupra acestui subiect", a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Principalele teme de discutie pentru noul proiect de Lege a Sanatatii au fost ponderea variabila a sistemului privat in sistemul de asigurari de sanatate, organizarea spitalelor cu principalul scop ca personalul medical sa nu mai fie personal bugetar si controlul calitatii serviciilor medicale.

Reprezentantii medicilor si farmacistilor au declarat in timpul intalnirii ca doresc o participare reala la dezbateri pentru ca, in opinia lor, cea mai importanta lege a Romaniei trebuie sa tina seama de expertiza celor care lucreaza in sistem, dar si de gradul de suportabilitate si acceptabilitate al cetatenilor.

De asemenea, acestia au mai adaugat ca problema privat-public va fi determinata de filosofia sistemului, si anume cata responsabilitate sociala isi asuma statul si cata responsabilitate va avea cetateanul. Aceasta va fi stabilita in functie de pachetul de baza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.