Cum a luat nastere homeopatia?
Hipocrate a fost cel care a observat ca administrarea unor substante puternice dar in doze foarte-foarte mici are efecte de ameliorare a unor boli si intensifica reactiile de aparare a organismului.
Adevaratul parinte al homeopatiei este insa considerat a fi Christian Samuel Hahnemann (1755-1843) care o observat ca dozele mari dintr-un remediu indicat agraveaza conditia bolnavului si a inceput sa studieze aceste aspecte. El a facut dilutii repetate din remediile respective, adica a luat o picatura din remediu peste care a adaugat 99 de picaturi de apa distiliata.
Aceste dilutii le-a incercat pentru tratarea propriilor afectiuni pe propriul corp sau le-a testat pur si simplu pentru a le urmari reactiile. A observat apoi ca aceste reactii semanau cu unele reactii organice din cadrul unor boli.
Consumul alimentelor prăjite, factor important în apariția bolilor...

Astfel ca homeopatia presupune administrarea intr-o doza foarte mica a unei substante „toxice” care alerteaza organismul si produce reactiile de aparare, insa doza este atat de mica incat nu poate face rau.
Citeste restul articolului pe healthy.ro
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.