Incepand de astazi, 73.000 dintre romanii asistati social de catre stat isi pierd ajutoarele sociale pe o perioada de cinci luni.

Motivul? Este vorba despre datornicii statului, care au restante la plata impozitelor si a taxelor. In prima jumatate a lunii ianuarie, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a cerut intocmirea de liste cu persoanele care inregistreaza datorii la bugetul local. S-a constatat ca 70.000 de oameni apareau atat pe aceasta lista, cat si pe lista persoanelor asistate social, relateaza realitatea.net.

Peste 73.000 de beneficiari de ajutoare sociale nu mai primesc, din februarie, alocatia de sustinere a familiei, venitul minim garantat sau indemnizatia pentru cresterea copilului, din cauza ca nu si-au platit impozitele si taxele locale, informeaza Ministerul Muncii.

Dintre cei 715.000 de persoane asistate social de tot sistemul, 10,21% au restante la plata impozitelor si taxelor locale. Judetele cu cei mai multi restantieri sunt Mures (23,4%), Dolj (17,12%), Bacau (16,9%), Salaj (16,43%) si Giurgiu (16,18%).

In Capitala, 7,92% dintre cei care primeau ajutoare sociale nu si-au platit impozitele
, in cazul acestora plata prestatiilor sociale urmand sa fie suspendata, relateaza MEDIAFAX.

Datornicii sunt repusi in drepturi in momentul in care fac dovada platii taxelor. Astfel, daca cetatenii isi achita obligatiile locale intr-o perioada de cinci luni de zile, reintra in plata si vor primi si drepturile din urma.

"In situatia in care nu platesc restantele in aceasta perioada de timp, dosarul se suspenda, iar beneficiarul trebuie sa ia de la capat intreaga procedura pentru a reintra in drepturi", a precizat MMFPS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.